КПІ традиційно вважають чоловічим навчальним закладом. Але переглядаючи списки кращих студентів, зокрема іменних стипендіатів, за останні роки, не можна не помітити, що переважають там дівчата. Ось і нині стипендіатки ректора з ІХФ – не лише сумлінні й розумні, але й чарівні представниці жіночої статі.

Каріна  Малихіна

Каріна Малихіна навчається в магістратурі кафедри екології та технології рослинних полімерів. Отримала дип­лом бакалавра з відзнакою. Під науковим ке­рівництвом д.т.н., проф. М.Д.Гомелі займається захистом металів від корозії при використанні шахтних та високомінералізованих вод.

Незважаючи на сер­йозність теми наукового дослідження, Каріна – дівчина весела, товариська й мобільна. Вона брала участь у роботі літньої академії в Спеціалізованому інституті громадського управління і права в Німеччині (м. Хоф, 2011 р.). У вільний від навчання час подорожує країнами Європи, займається спортом. Нещодавно відкрила для себе сноубордінг: із задоволенням стрімко й граційно долає снігові схили.

Розповідаючи про навчання, студентка висловлює подяку викладачам кафедри, особливо її завідувачеві проф. М.Д.Гомелі, за те, "що наділили професійними навичками, повірили в мої здібності, прищепили любов до науки, відкрили цікавий світ знань". Нинішнім і майбутнім студентам стипендіатка бажає творчого натхнення та прагнення щодня відкривати для себе щось нове.

Марія Твердохліб

П'ятикурсниця Марія Твердохліб теж робить свої перші кроки в науку під керівництвом завідувача кафедри екології та технології рослинних по­лімерів проф. М.Д.Гомелі. Вона досліджує іонообмінну стабілізацію води.

"Протягом п'яти ро­ків я сумлінно навчалася, – розповідає Марія. – Але отримання іменної стипендії – це не лише моя заслуга. Постійно відчуваю допомогу викладачів та працівників нашої кафедри, які підтримують не лише словом, а й ділом. За що я їм дуже вдячна".

Вільного часу у Марії практично немає. Адже сім'я та маленька донечка потребують уваги. Вона любить читати та мріє подорожувати. Своїм молодшим колегам студентка бажає завзяття та терпіння задля здійснення своєї мети, адже тільки так можна стати гарним фахівцем і відбутися в професії.

Жанна  Дудар

Жанна Дудар навчається на 6-му курсі за спеціальністю "Машини і технології паковання". Під керівництвом к.т.н., доц. Д.Е.Сідорова вона працює над магістерською дисертацією на тему "Зварювання поліпропіленових тканих пакувальних виробів".

Стипендію ректора студентка отримує вже вдруге, чим заслужено пишається. Вона вдячна своєму науковому керівнику і викладачам кафедри за підтримку та допомогу протягом усіх років навчання. Своїм колегам студентка бажає натхнення, успіхів, завзяття та наполегливості в досягненні мети.

Ольга  Арсенюк

Ольга Арсенюк навчається за спеціальністю "Машини і технології пакування". Нині працює над магістерською дисертацією на тему "Сортування полі­мерних матеріалів методом гідросепарації" під керівництвом доц., к.т.н. І.В.Коваленка.

"Це мій останній семестр навчання, – ділиться дівчина. – Коли задумуюсь про це, стає трохи сумно. Дуже хочу подякувати всім викладачам, які протягом шести років вкладали в нас знання. Я не вперше отримую ректорську стипендію, та насамперед це заслуга викладачів нашої кафедри, які ніколи не переставали вірити в мене і завжди допомагали, коли щось не виходило".

Своїм колегам стипендіатка бажає ніколи не здаватися і не забувати, "що наш університет і наші викладачі найкращі, вони завжди прийдуть на допомогу – нам варто лише захотіти отримати знання".

За інф. ІХФ