У квітні 2012 р. кафедра англійської мови технічного спрямування №1 взяла участь в організації I Міжнародної інтернет-олімпіади з англійської мови серед студентів технічних спеціальностей, започаткованої з метою зацікавлення студентів  вивченням іноземної мови та виявлення обдарованих слухачів для участі в міжнародних науково-освітніх заходах. Змагання було проведено в рамках співпраці між НТУУ "КПІ", Національним дослідницьким Томським політехнічним інститутом (Росія) та Полоцьким державним університетом (Білорусь). І саме студенти цих навчальних закладів взяли участь в олімпіаді, що відбулася з 3 по 27 квітня.

Спочатку пройшли відбіркові тури, під час яких було обрано найкращих студентів, гідних представляти КПІ на міжнародному змаганні. Сама інтернет-олімпіада відбувалася в три тури. У першому студентам запропонували тестове завдання на перевірку вміння використовувати англійську мову для професійного спілкування. 60 студентів, які отримали найкращі результати, були запрошені до другого туру, під час якого вони виконували творче завдання – писали есе на запропоновані проблемні теми. За результатами другого туру було відібрано 30 студентів для участі у третьому турі, до якого учасники повинні були підготувати презентації англійською мовою з професійної тематики. Слід зазначити, що перевірка робіт студентів нашого університету здійснювалася викладачами Томського політехнічного інституту, тоді як викладачі кафедри англійської мови технічного спрямування №1 оцінювали роботи білоруських студентів.

Переможцем серед студентів НТУУ "КПІ" став Валерій Посох (ТЕФ), друге місце посів Михайло Цебер (ТЕФ), на третьому місці опинився Андрій Карельський (ФЕЛ).

Особливо варто зазначити, що у третьому турі саме студенти нашого університету продемонстрували найвищий рівень майстерності у проведенні презентацій та володінні англійською мовою технічного спрямування порівняно зі студентами з Росії та Білорусі. Сподіваємося, що кафедра англійської мови технічного спрямування №1 буде і надалі активно співпрацювати з університетами інших країн та заохочувати студентів до участі у подібних міжнародних заходах.

В.В. Новикова, викладач кафедри АМТС№1, ФЛ