Цього навчального року перша атестація весіннього семестру була проведена в період з 05 по 09 квітня. Відповідно до звітів факультетів та інститутів університету в ній взяли участь 12763 студенти перших трьох курсів, з яких 5264 (41,2 %) атестовані з усіх дисциплін, що є найнижчим показником успішності за останні три роки.

Найкращих результатів веред студентів, атестованих з усіх дисциплін, у поточній атестації досягли ІСЗЗІ (78,7 %), ФЛ (68,4 %), ФММ (62,6 %).

Кількість студентів, неатестованих з усіх дисциплін, порівняно з минулим роком збільшилась удвічі і складає 0,32 % або 41 особу проти 24 торік. На 13 факультетах (ВПІ, ІЕЕ, ЗФ, ІФФ, ФММ, ФСП, ФПМ, ММІ, ІСЗЗІ, ФТІ, ІТС, ФЕА, ФБТ) студентів, які неатестовані з усіх дисциплін, взагалі немає.

кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплінНасторожує кількість студентів, які неатестовані з трьох і більше дисциплін. Вони складають від 33,62 % (ВІТІ), 30,28 % (ІПСА), 32,21 % (ХТФ), до 8,0 % (ВПІ). В середньому по університету цей показник становить 22,15 % (2827 студентів), що на 1,77 % більше, ніж минулого року.

Зважаючи на результати атестації, студентам університету слід критично оцінити індивідуальні показники навчання. У НТУУ «КПІ» традиційно високі вимоги до поточних здобутків студентів у навчальному процесі. Вимогливість викладачів до виконання студентами графіку навчального процесу має об’єктивне підгрунтя – студенти повинні систематично навчатись і поступово підвищувати якість свого навчання. Крім того, систематичне навчання дозволяє студентам своєчасно підготуватись до складання сесій і отримання дипломів.

Інф. департаменту навчально-виховної роботи