21 травня відбулося перше засідання новообраної Координаційної ради студентських організацій КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Цю раду створено з метою координації заходів, а також забезпечення ефективної взаємодії студентства з адміністрацією та задля забезпечення максимального представництва студентів в управлінні університету. До її складу увійшли керівники й представники студентських організацій – профкому студентів, студентських рад університету, студмістечка та його  інститутів і факультетів, Наукового товариства студентів і аспірантів, Ради молодих учених і самоврядної профспілки студентів. 

Окрім представників студентського активу, участь у першому засіданні Координаційної ради взяли ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректори, керівники служб  і управлінь, які опікуються окремими напрямами життєзабезпечення університету.

 "Ми сьогодні зібралися для того, щоб розробити систему ефективної взаємодії між органами студентського самоврядування, студентськими організаціями й представниками керівництва університету", – наголосив у своєму вступному слові Михайло Згуровський. Він також нагадав про численні й дуже масштабні проекти, які були задумані й втілені студентами у життя, а також про ті, які реалізуються нині; про проблеми, які доводиться при цьому долати; розповів про організацію управління майновим комплексом університету та його підрозділів, і можливості студентів впливати на рішення щодо його утримання; можливості бюджету університету та факультетів і процедури формування й прийняття цього фінансового документа та багато-багато іншого.

Коло питань, які порушували представники студентського активу і керівники університетських служб під час подальшої бесіди, було дуже широким: підтримка адміністрацією громадських проектів і низових ініціатив, утримання приміщень, відвідування занять з фізичної підготовки, облаштування побуту студентів, відкриття робочих кімнат і буфетів в окремих корпусах, користування університетською мережею "Електронний кампус" тощо. Не обійшли увагою учасники бесіди й науково-інноваційну діяльність студентів, а також суто навчальні питання. Розмова вийшла відвертою, часом доволі гострою, проте вельми корисною і цікавою як для очільників студентських організацій, так і для керівників університету. Тож її учасники домовилися проводити такі зустрічі щосеместра, а за виникнення проблем, що потребуватимуть оперативного реагування, й частіше. На рівні ж окремих факультетів та інститутів зустрічі студентського активу з керівництвом планується проводити щомісяця.

Дата події