Фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів проходив з 18 по 21 травня на базі Севастопольського національного технічного університету. У фіналі взяли участь понад 150 студентів з різних ВНЗ України – переможців та призерів І туру олімпіади. Наш університет представляли три команди.

Студенти НТУУ “КПІ” завжди успішно виступають  на всеукраїнських та міжнародних математичних олімпі­адах, але цьогорічні результати найбільш значні за останні роки. У загальному заліку серед усіх учасників олім­піади наші студенти посіли перше та друге місця: Ф.І. Зубач (ФТІ, 5-й курс) – перше місце та С.С. Могильний (ІПСА, 2-й курс) – друге місце.

У категорії “М” (факультети та інститути з поглибленим вивченням математичних дисциплін) студенти НТУУ “КПІ” посіли всі призові місця: Ф.І.Зубач (ФТІ, 5-й курс) – перше місце, С.С.Могильний (ІПСА, 2-й курс) – друге місце та К.В.Моравецька (ІПСА, 2-й курс) – третє місце. У категорії “Т” (технічні факультети та інститути) третє місце посів Нго Ван Мао (ФЕЛ, 3-й курс).

Готували і супроводжували збірні НТУУ “КПІ” до Севастополя співробітники кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей доцент А.Б.Ільєнко та старший викладач І.В.Орловський.

Оргкомітет Всеукраїнської студентської олімпіади з математики нагородив кубками та грамотами переможців від НТУУ “КПІ” та команди нашого університету за активну участь в олімпіаді та високий рівень підготовки.

Бажаємо учасникам фіналу з КПІ подальших успіхів у навчанні й науковій роботі та перемог на олімпіадах найвищого рівня.

За інформацією ФМФ

Дата події