День антивірусної безпеки пройшов на ФПМ 17 травня. Його провели представники  антивірусної школи Лабораторії Касперського (Москва): Станіслав Шевченко, Маргарита Бакіна, Юрій Сєкін та менеджер проектів Юрій Намєстніков, який і прочитав лекцію з «Cloud Computing». Гості також мали зустріч з керівництвом факультету – деканом ФПМ проф. І.А. Дичкою, його заступником Є.С. Сулемою та асистентом кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Д.О. Комісаром, де було обговорено питання подальшої співпраці ФПМ та Лабораторії Касперського, зокрема створення і діяльності на базі факультету  антивірусної лабораторії, яка співпрацюватиме з Лабораторією Касперського (ЛК). Було підписано договір про співробітництво.

На даний час створено групу з 15 студентів, які під керівництвом Дмитра Комісара навчаються антивірусній безпеці та виконують проекти в рамках студентського бізнес-інкубатора. Зокрема, до 1 вересня 2010 р. антивірусною лабораторією ФПМ буде виконуватися тендерний проект ЛК, за результатами якого кращі студенти зможуть отримати стипендію на наступний навчальний рік.

Тема лекції з «хмарних» (cloud) технологій була обрана не випадково, адже студенти, які беруть участь у роботі антивірусної лабораторії, працюють над створенням методології тестування «хмарних» антивірусних додатків. На лекції були присутні студенти всіх курсів ФПМ та колеги з НАУ. На закінчення гості відповіли на численні запитання присутніх.

До речі, усі бажаючі з наступного навчального року зможуть пройти підготовку з курсу антивірусної безпеки, а також долучитися до участі в проектах ЛК.

Руслан Козачок, Дмитро Комісар, ФПМ

Дата події