Кращі винахідники 2009 року

Міжнародний день інтелектуальної власності, який щорічно відзначають 26 квітня, є святом тих, хто своїм інтелектом створює новий світ у будь-якій галузі.

На засіданні Вченої ради: 12.04.2010

Чергове засідання Вченої ради НТУУ «КПІ» відбулося 12 квітня 2010 року. Перед його початком Вчена рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять загиблих у авіакатастрофі керівників Польщі.

Математична олімпіада КПІ у рамках І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики для студентів

У рамках І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики для студентів вищих навчальних закладів 17 березня в НТУУ “КПІ” відбулася щорічна олімпіада з математики. У ній взяли участь 375 студентів різних курсів 22-х факультетів та інститутів.

Нова дисципліна на ТЕФ [«Енергетика. Історія, сучасність, майбутнє»]

Iван Васильович Плачков пройшов у енергетиці шлях від машиніста-обхідника Київської ТЕЦ-5 до головного інженера тієї ж ТЕЦ,  голови правління Київенерго і міністра палива та енергетики України. Він – заслужений енергетик України, лауреат Державної премії України. І.В.

Скло багатогранне та мінливе [іменні стипендіати ХТФ]

Продовжуємо знайомити читачів з кращими студентами НТУУ “КПІ" – іменними стипендіатами. Сьогодні слово двом із них – представникам ХТФ, які отримують стипендії від Асоціації виробників скляної промисловості «Скло України».

Презентація програми обміну студентів з університетським коледжем Телемарк

Презентація програми обміну студентів з університетським коледжем Телемарк (Telemark Universitty College, Норвегія) стосовно навчання та умов вступу до цього закладу відбулася 6 квітня в ІЕЕ для студентів 4-5 курсів.

Про поліклініку КПІ для першокурсників

Київський національний технічний університет “КПІ” може пишатися тим, що для охорони та збереження здоров’я студентів має свою поліклініку, розташовану на території компактного проживання й навчання студентів – по вул. Янгеля 16/2.

Банк “Надра”: відновлення співробітництва [графік видачі готівкових коштів з поточних рахунків]

НТУУ “КПІ” починаючи з 2002 року успішно працює з ВАТ КБ “Надра” в рамках зарплатного, депозитного та інших проектів. Проте, як і деякі інші банки, банк “Надра” опинився втягнутим у вир політичних баталій. При цьому постраждали не тільки клієнти, але й працівники самого банку.

Мовчазні “жителі” мертвого міста

Щорічно наприкінці квітня багато жителів нашої планети, особливо України, Білорусі й Росії, згадують ті страшні весняні дні 1986 року, коли величезні території з унікальним рослинним і тваринним світом раптом стали майже позбавленими життя.