Чергове засідання Вченої ради НТУУ «КПІ» відбулося 12 квітня 2010 року. Перед його початком Вчена рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять загиблих у авіакатастрофі керівників Польщі. Далі головуючий ректор НТУУ «КПІ» М.З. Згуровський привітав з ювілейними днями народження начальника ВІТІ НТУУ «КПІ» генерала, професора А.І. Міночкіна, першого проректора НТУУ «КПІ» академіка НАН України Ю.І. Якименка, завідувача кафедри кібернетики хіміко-технологічних процесів професора Г.О. Статюху. Було нагороджено кращих студентів за досягнення в питанні соціально-правового захисту студентів і переможців конкурсу «Візитівка групи».

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь проректора з наукової роботи члена-кореспондента НАН України М.Ю. Ільченка про окремі питання вдосконалення наукової роботи в університеті та про створення навчально-наукового центру «Світовий центр даних» з геоінформатики та сталого розвитку. У доповіді, зокрема, було розглянуто питання удосконалення науково-інноваційної роботи науково-педагогічних працівників, а також проведення конкурсів на номінації «Викладач-дослідник» та «Молодий викладач-дослідник». Між іншим, в межах конкурсу «Викладач-дослідник» вводиться номінація «Лідер року» за різними напрямами. В обговоренні доповіді взяли участь проф. Ф.Ф. Дубровка і проф. С.М. Шукаєв.

Наступним питанням за доповіддю першого проректора Ю.І.Якименка Вчена рада затвердила зміни до Правил прийому в НТУУ «КПІ» на 2010 р.

На завершення засідання було розглянуто конкурсні та поточні справи.

Інф. “КП”

Дата події