Презентація програми обміну студентів з університетським коледжем Телемарк (Telemark Universitty College, Норвегія) стосовно навчання та умов вступу до цього закладу відбулася 6 квітня в ІЕЕ для студентів 4-5 курсів. Презентацію провела начальник відділу академічної мобільності департаменту навчально-виховної роботи Т.С.Кучинська.

У рамках підписаного меморандуму про співробітництво (2008 р.) у лютому 2010 р. була підписана угода про обмін студентами між ІЕЕ та університетським коледжем Телемарк (Telemark Universitty College). Студенти ІЕЕ НТУУ “КПІ” спеціальностей “Екологія та охорона навколишнього середовища” та “Енергетичний менеджмент” мають можливість взяти участь у цій програмі.  Тривалість обміну – один семестр. Отриманий досвід навчання за кордоном надасть можливість студентам застосовувати навички та знання в подальшому навчанні в НТУУ “КПІ”.

Університетський коледж Телемарк є престижним вищим навчальним закладом Норвегії, в якому навчається близько 5500 студентів та працює 450 співробітників. Цей університетський коледж повністю відповідає європейським стандартам видачі наукових ступенів та системи оцінювання. Дослідницька діяльність в університеті здійснюється на високому рівні та охоплює різні напрями науки.

Презентація спільної міжнародної стипендіальної магістерської  програми Талліннського університету технологій та університету Тарту (Естонія) відбулася 6 квітня в залі засідань адміністративної ради НТУУ “КПІ”. Презентацію провела випускниця НТУУ “КПІ” Мар’яна Кухтин, яка розповіла про навчання в університеті Тарту (Естонія) з власного досвіду. Студенти мали змогу ознайомитися із можливостями навчання за програмою з програмування (Software Engineering) з отриманням стипендії. У зустрічі взяли участь студенти 4-6 курсів технічних спеціальностей. Слухачі також отримали інформацію про літні школи, що проводяться на базі Талліннського університету технологій та університету Тарту (Естонія).

Талліннський університет технологій – це передовий технічний університет Естонії та партнер НТУУ “КПІ” з багатьох проектів. Університет Тарту – державний заклад, акредитований Міністерством освіти і науки Естонії.

Програми, що їх було презентовано на обох зустрічах, є перспективними для наших студентів через глобальний обмін знань.

За інф. відділу академічної мобільності

Дата події