Чергове засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 14 листопада 2011 р. На початку головуючий в. о. ректора НТУУ "КПІ" професор М.З. Згуровський вручив подяку Вченої ради професору каф. теоретичної електротехніки В.І. Шеховцову у зв'язку з його виходом на заслужений відпочинок. Також М.З. Згуровський привітав з дев'яносторічним ювілеєм професора каф. обчислювальної техніки К.Г.Самофалова. Далі М.З. Згуровський привітав з ювілейними датами директора Державного політехнічного музею Н.В.Писаревську, зав. каф. математичного аналізу та теорії ймовірностей професора В.В.Булдигіна, зав. каф. машин та агрегатів поліграфічного виробництва доцента Ю.О.Шостачука, декана інженерно-фізичного факультету професора П.І.Лободу. Крім того, М.З. Згуровський вручив дипломи та золоті медалі VII Міжнародного салону винаходів і нових технологій "Новий час" студентам Д.К.Крепак та С.В.Грузіну, а також Л.Мисливець, які перемогли на даному заході під керівництвом доцента кафедри приладів та систем неруйнівного контролю, к.т.н. В.Г.Баженова.

Далі для вручення медалей ім. академіка М.К.Янгеля за вагомий внесок у розробку ракетно-космічної техніки був запрошений голова Київського об'єднання ради ветеранів космодромів Байконур, Капустин Яр, Плесецьк О.С.Болтенко. Тож іменними медалями "Століття академіка Янгеля" за значний внесок у розробку різних систем ракетно-ядерної зброї і супутникових систем були нагороджені директор ММІ професор М.І.Бобир, професори кафедри динаміки і міцності машин та опору матеріалів, д.т.н. О.С. Цибенко та д.т.н. М.Г. Крищук.

Першим питанням порядку денного було розглянуто "Затвердження правил прийому до університету на 2012 р.", з якого доповідав перший проректор Ю.І.Якименко. Він зауважив, що в цілому правила не змінились порівняно з цьогорічними. Прийом документів проводитиметься з 2 по 31 липня, окрім спеціальностей з творчими конкурсами для стаціонару. Щодо незалежного тестування, то до конкурсу будуть допущені абітурієнти з балом з непрофільної дисципліни не нижче 124, а по одному із профільних предметів 140 за умов, якщо з іншого не менше 150 балів. Також для випускників ФДП додаватимуться максимум 20 балів, точна кількість залежатиме від успішності слухача. У підсумку правила прийому були підтримані Вченою радою.

Другим питанням заслухали звіт проректора Г.Б.Варламова "Про підсумки першої атестації осіннього семестру 2011/2012 навчального року". Він навів дані за результатами атестації на перших чотирьох курсах та засвідчив загальну позитивну тенденцію останніх років до зменшення відсотку відрахованих за підсумками негативного проходження атестацій.

Наприкінці були розглянуті конкурсні та поточні справи. При розгляді окремих справ було затверджено теми наукових дисертацій та представлено до вчених звань низку науково-педагогічних співробітників.

А. Мельниченко, вчений секретар НТУУ “КПІ”