Зі штабу Волонтерського батальйону КПІ, діяльність якого з вересня минулого року спрямована на допомогу військовим – учасникам АТО, надійшли чергові новини.

Через те що зібрати суму коштів, необхідну для виконання замовлень, які надходять із зони АТО, не вдалося, волонтери вирішили продовжити свою діяльність у тій сфері, де не потрібні значні грошові витрати – допомагати госпіталям і пораненим. Тож співробітники ФЕА на чолі з професором В.Б.Павловим спільно з працівниками Інституту електродинаміки НАНУ відремонтували інвалідний візок з електроприводом (на фото) для пораненого-спинальника із Центрального клінічного шпиталю Державної прикордонної служби. На прохання керівництва цього ж госпіталю співробітники ФЕА на чолі із завідувачем кафедри відновлюваних джерел енергії С.О.Кудрею разом із працівниками Інституту відновлюваної енергетики НАНУ відремонтували операційний стіл. Крім того, на складі благодійного фонду "Крила Фенікса" колишній співробітник ІПСА Андрій Марченко на прохання волонтерської організації відремонтував функціональні меблі для шпиталів. Деталі, яких не вистачало для ремонту, були видрукувані на 3D принтері співробітниками кафедри інтегрованих технологій машинобудування ММІ на чолі з В.А.Пасічником.

Крім того, в шпиталі волонтери продовжують заняття з пораненим-спинальником для його подальшої профорієнтації, допомагають пораненим у підготовці до вступу у вищі навчальні заклади й оформленні необхідних документів. Також волонтери поздоровили і вручили подарунки пораненим прикордонникам з нагоди свята Перемоги, передали продукти і предмети першої необхідності пораненим, які проходять лікування в Головному військовому клінічному шпиталі.