У залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” 10 грудня пройшла спортивна конференція «Проблеми розвитку силових видів спорту серед молоді» за участю студентського спортивного клубу «Папай» і Професійної ліги стронгменів України.

У президії –  дворазовий переможець змагань «Найсильніша людина світу», президент ПЛСУ Василь Вірастюк, заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу в команді (2006 р., 2007 р.) Кирило Чупринін, рекордсмен світу до 105 кг, віце-президент ПСЛУ Сергій Конюшок, голова інформаційного центру «Україна-2012» Олександр Гливинський, чемпіон світу з армспорту серед студентів, президент СК «Папай» магістрант ФАКС Олексій Курдеча, віце-президент СК «Папай» студент ФАКС Сергій Чумаков, засновник СК «Папай» випускник ФАКС Віталій Романченко.

Конференція розпочалась з виступів голів ПСЛУ і СК «Папай» та перегляду відеороликів і фотографій про останні досягнення обох організацій. Після цього стронгмени відповідали на запитання слухачів.

Питання були дуже різноманітні – і про ставлення гостей до спонсорства спортивних подій організаціями, пов’язаними з алкоголем, тютюном та фаст-фудами, і чи можна заробляти будучи спортсменом, і чи потрібно починати тренуватися змалку, щоб стати спортивною зіркою. На останнє питання Сергій Конюшок розповів, що в дитинстві займався різними видами спорту, силовим спортом розпочав займатись у віці 25 років, а у 27 став срібним призером України. Кирило Чупринін розповів про свою участь у шотландських «Іграх горців», а Василь Вірастюк також додав про те, що Британська королева особисто привітала Кирила з його досягненнями.

Конференція пройшла в дружній атмосфері. Богатирі показали на своєму прикладі, як можна поєднати фізичну міць, душевне добросердя і вміння підтримати розмову. Дві години пройшли як одна мить, і після закінчення всі учасники сфотографувалися разом з глядачами. Для всіх охочих було організовано такий собі «конвеєр автографів».

Сергій Казаков, член СК «Папай», магістрант ФАКС

Дата події