Конференція трудового колективу НТУУ "КПІ": 09.04.2015

9 квітня 2015 року в Центрі культури і мистецтв університету відбулася Конференція трудового колективу НТУУ "КПІ", яка розглянула виконання Колективного договору за період з квітня 2014 року по квітень 2015 року і затвердила Колективний договір університету на новий термін.

Нові можливості для українських учених: "Горизонт 2020"

20 березня 2015 року відбулась історична подія для всієї наукової спільноти України: міністр освіти і науки України Сергій Квіт та комісар з досліджень, науки та інновацій Європейського Союзу Карлос Моедас підписали Угоду між Україною і Європейським Союзом про участь України в Рамковій програмі Є

Політика академічної чесності: досвід університетів США

На Конференції трудового колективу НТУУ "КПІ", яка відбулася 9 квітня,  окрім Колективного договору, було також затверджено Кодекс честі університету.  Про те, яку роль відіграють подібні документи в закордонних вишах і чому його прийняття важливо для нас, розпов

Турнір пам'яті М.А.Павловського

Наприкінці березня 2015 р. у Спорткомплексі НТУУ "КПІ" пройшов традиційний волейбольний турнір пам'яті видатного вченого і педагога, Людини з великої літери Михайла Антоновича Павловського.

Верба біла: тендітна і загадкова

Ми вже звикли до численних фотосесій на фоні першого корпусу. В яких тільки ракурсах його не зображують. Та незмінним атрибутом літніх знімків є погляд крізь ялинові гілки чи тендітну зелень майже вікових верб. Білих, або плакучих, як називають їх в народі.

Круглий стіл у Державному політехнічному музеї

27 березня у відділі історії авіації і космонавтики ім. І. І. Сікорського Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ» відбулося засідання Круглого столу, присвячене 35-річчю від дня ракетної катастрофи на космодромі Плесецьк і версіям щодо причин загибелі першого космонавта Землі Ю. О. Гагаріна.