З 10 по 13  лютого 2011 року в НТУУ «КПІ» перебувала делегація представників Корейського університету (KU, Seoul) у складі професора Су Вон Кім – директора дослідницького центру Batelle-KU, професора коледжу машинобудування Корейського університету – Янг Джун Муна, доцента коледжу електротехніки Корейського університету – Гує Тає Кіма та представника  KIST-EUROPE у Німеччині – Чанг Хун Нам.

10 лютого делегацію зустрів проректор з навчально-виховної роботи НТУУ «КПІ» проф. Г.Б. Варламов. У зустрічі взяли участь представники ФЕЛ, ММІ, ФАКС, ТЕФ, КБ «Шторм», НДІ прикладних проблем гідроаеродинаміки та теплообміну. Під час зустрічі Г.Б. Варламов наголосив на зацікавленості НТУУ «КПІ» у розширенні співробітництва з Корейським університетом у галузі обміну викладачами, академічної мобільності студентів, культурного обміну, наближення цього співробітництва до студентів за рахунок роботи з філіями Корейського університету, розширення кола спеціальностей, за якими здійснюється співробітництво. Гості розповіли про досягнення у співпраці з підрозділами НТУУ «КПІ».

11 лютого делегація представників Корейського університету працювала в підрозділах і на факультетах НТУУ «КПІ». Пройшла зустріч з представниками Корейського університету і на факультеті авіаційних та космічних систем. Від факультету в зустрічі взяли участь декан О.В. Збруцький та представники кафедр. Гостей зацікавила робота факультету щодо створення університетського мікросупутника, дослідження в галузі аеродинаміки, роботи з розробки конструкцій та систем керування безпілотних літальних апаратів, досягнення факультету в академічному обміні студентами, зокрема за програмою IAESTE. Було досягнуто домовленості про укладання меморандуму про співробітництво та науковий обмін між факультетом авіаційних та космічних систем НТУУ «КПІ» та Корейським університетом. Також представники делегації відвідали факультет електроніки, де  зустрілися із заступником декана О.В.Борисовим, зав. кафедрами, професорами та аспірантами. В ході обговорення було прийнято рішення щодо посилення подальшої наукової та академічної співпраці між факультетами, а саме участь у спільних дослідницьких проектах, у міжнародних конференціях та ін. Також було затверджено рішення щодо проведення у грудні місяці щорічної он-лайн конференції з нанотехнологій. Факультети домовились у 2011 році підготувати та підписати угоду про обмін студентами між університетами.

Результати співпраці сприятимуть розвитку програми подвійного диплома та подальшому плідному співробітництву між університетами як у науково-технічній, так і в академічній сфері.

За інф. ФАКС та відділу академічної мобільності студентів

Дата події