Відлуння Чорнобиля. До річниці аварії на чорнобильській АЕС

У середині 80-х на ХТФ функціонувала лабораторія радіохімії на чолі з проф. Ю.Я.Фіалковим з сучасним обладнанням та когортою молодих учених, які мали досвід роботи з відкритими джерелами іонізуючого випромінювання та "гарячими" радіонуклідами. У лабораторії проводили теоретичні дослідження неводних і водних розчинів, а також практичні розробки, наприклад, методів очищення промислових стоків від різних забруднень, у т. ч. і радіоактивних.

Олімпіада з теоретичної механіки 2011

З 6 по 8 квітня в НТУУ "КПІ" було проведено ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з теоретичної механіки. Олімпіада проводилась для двох груп вищих навчальних закладів: технічних та класичних університетів.

Готуємо економістів вищого ґатунку

Одним з напрямів комплексного поєднання навчальної, наукової й інноваційної роботи НТУУ "КПІ" є забезпечення участі студентів у всеукраїнських олімпіадах та конкурсах. Починаючи з 2007 р. колектив кафедри економіки і підприємництва активно працює задля виявлення та розвитку наукового потенціалу студентів,  надання їм можливості перевірити і закріпити свої знання з предметів та використати їх на практиці. На кафедрі створено творчу групу  висококваліфікованих фахівців на чолі з завідувачем кафедри проф.

Святкуємо День книги та авторського права

Своїм святом День книги по праву вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі й усі, хто причетний до книжкової справи. Його відзначають у 190 країнах світу. Вперше відсвяткували в 1996 р. в Каталонії (Іспанія), де уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш.

Переможець всеукраїнського конкурсу "Винахід року" 2010

Щороку Державна служба інтелектуальної власності України проводить Всеукраїнський конкурс "Винахід року". 31 березня підбито підсумки конкурсу "Винахід року – 2010".  На конкурс з 1 серпня по 31 жовтня було подано 337 робіт (108 винаходів і 229 корисних моделей).

Навчання – це наполеглива праця [Антон Шантир, студент ФАКС]

Традицією стали розповіді про студентів НТУУ "КПІ", які отримують стипендію Президента України. Особливо цікаво спілкуватися зі старшокурсниками, адже вони вже визначились, чим займатимуться після закінчення університету, й можуть оцінити пройдений шлях.

Ними пишається ФММ [стипендіатки ректора 2011]

Щосеместру студенти ФММ збирають чималу кількість відзнак і нагород за свою старанність та успішність. Чи не найбільшу в університеті.  Сьогоднішня розповідь – про стипендіаток ректора: красунь, розумниць і просто чудових дівчат.

Наукові здобутки кафедри приладобудування

Щорічно у квітні починаючи з 2000 року в м.Славське під керівництвом декана приладобудівного факультету (ПБФ), відомого вченого в галузі приладобудування д.т.н., проф. Г.С.Тимчика проводиться започаткована кафедрою приладобудування НТУУ "КПІ" міжнародна науково-технічна конференція "Приладобудування". Збірники матеріалів її відносяться до фахових видань ВАК. Рік 2011 не є винятком. До участі в конференції, яка щойно закінчила свою роботу, були залучені  викладачі, студенти, фахівці промисловості, вчені Національної академії наук України (НАНУ).