Асамблея Форуму європейських студентів

Форум європейських студентів AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe) – одна з найбільших європейських молодіжних організацій, яка існує з 1985 року і налічує 17000 активних членів у 232 містах 43-х європейських країн.

Іменні стипендіати ПБФ [2009]

Є люди, які доживають до поважного віку, та згодом їх імен ніхто не пам’ятає. Інші можуть прожити два чи три десятки років, і їх імена знатиме кожен. Деякі імена мають велике значення для певного кола людей. Для студентів  ПБФ таким є ім’я Олександра Давидовича Трубенка.

Підсумки вступної кампанії до магістратури у 2009 році

Завдання магістратури полягає у підготовці елітних фахівців для інноваційної економіки, яким притаманні високий рівень методологічної культури, творче володіння методами пізнання і діяльності, використання методів системного підходу до вибору оптимальних рішень, вирішення нестандартних, іннов

На здобуття Державної премії України [комплекс підручників «Теорія і технологія металургійного виробництва металів і сплавів»]

29 вересня на засіданні вченої ради інженерно-фізичного факультету розглянуто комплекс підручників «Теорія і технологія металургійного виробництва металів і сплавів» авторів Д.Ф.Чернеги, В.С.Богушевського Ю.Я.Готвянського, В.С.Терещенка, Б.М.Бойченка, П.С.Харлашина, В.А.Гладких, представлений

ФМФ – університет Cergy-Pontoise [співробітництво НТУУ “КПІ” з університетами Франції]

До скарбниці плідного співробітництва НТУУ “КПІ” з університетами Франції додано ще один контакт. У вересні 2009 року підписано угоду про науково-освітянські відносини між факультетом науки та технологій університету Cergy-Pontoise та фізико-математичним факультетом нашого університету.

Спартакіада ММІ – 2009

Студенти ММІ завжди вирізняються своїми здобутками в навчанні, спорті, громадському житті, вони виборюють перемоги у змаганнях і отримують нагороди за свої успіхи. Студентські організації інституту підтримують дух спортивних і здорових механіків і регулярно проводять різні спортивні змагання.

Пам’яті загиблих ракетників

Історія ракетної техніки не тільки героїчна і велична, але й трагічна. Найбільша в історії радянської ракетної техніки трагедія сталася 24 жовтня 1960 року під час підготовки до запуску нової міжконтинентальної бойової ракети (МБР) Р-16 конструкції М.К.Янгеля.