На засіданні Вченої ради: 13.10.2008

На початку засідання Вченої ради, яке відбулося 13 жовтня, його ведучий ректор університету академік НАН України М.З.Згуровський від імені присутніх тепло поздоровив В.І.Шеховцова, В.Г.Хижняка, Л.М.Димитрову, Н.І.Бурау із ювілейними днями народження, а декана ТЕФ Є.М.Письменного – із присвоєнням

Алєксєєв Микола Олександрович: думки вголос

Микола Олександрович Алєксєєв народився в 1979 році в сім’ї молодих науковців у Ленінграді, де вони перебували на навчанні. Його дитинство пройшло в мальовничих місцях Західного Сибіру, в індустріальному і науковому центрі – м. Кемерово.

Визначення рейтингів науково-педагогічних працівників як важель досягнення критеріїв дослідницького університету

До уваги вигладачів НТУУ "КПІ": "Тимчасове положення щодо визначення рейтингу науково-педагогічних працівників" 2009 р. розміщено на сайті Інформаційної служби НТУУ "КПІ" у внутрішній мережі НТУУ "КПІ" - http://document.kpi.ua/node/376

Гінкго білоба

Розмножити гінкго білоба можна трьома способами: насінням, відводками і живцями. Найпростіше розмножити гінкго живцями. Живці краще брати молоденькі, зрізати їх в кінці липня, обірвати з них листя і поставити у воду для утворення коренів. Можна додати туди прискорювач коренеутворення.

Ровесник динозаврів у КПІ [Ginkgo biloba L. (гінкго дволопатеве)]

Дивне дерево, обнесене низеньким парканчиком, росте з тильного боку західного крила головного корпусу. Восени воно скидає свої чудернацькі, пофарбовані в золотаво-жовті кольори листочки, які наввипередки збирають дітлашня та дорослі.

Німецька мова на Спільному українсько-німецькому факультеті машинобудування

Відразу після створення Спільного українсько-німецького факультету машинобудування всі на факультеті чітко зрозуміли, що його існування залежить від спроможності колективу викладачів навчити студентів вільному володінню німецькою мовою.

У лабораторіях вчених: Пульсаційні теплові труби

Пульсаційна теплова труба (ПТТ) – високоефективний малогабаритний пристрій, призначений для створення пасивних систем охолодження. Для роботи ПТТ достатньо наявності двох середовищ з різною температурою. Теплова енергія від зони випаровування передається в зону конденсації в результаті виникнення парової фази всередині ПТТ.

Візит дружби [Посла Південно-Африканської Республіки Й.В.Андрієса Вентера в НТУУ «КПІ»]

15 жовтня 2008 року проректор НТУУ «КПІ» з міжнародних зв’язків С.І.Сидоренко прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Південно-Африканської Республіки Й.В. Андрієса Вентера (Andries Venter) на його прохання.