Нещодавно в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася спартакіада, присвячена 125-річчю університету. Спартакіада проводилася за п'ятьма дисциплінами: боулінг, стрітбол, шахи, волейбол і мініфутбол. Команди змагалися в кожній з цих дисциплін, а факультет/інститут, який набирав найбільше балів після всіх турнірів, отримував звання переможця спартакіади КПІ 2023. Про те, як проходила спартакіада та про її підсумки кореспондент "Київського політехніка" говорив з головою профкому студентів Ігорем Степанюком. Саме він і його заступник Андрій Горобець опікувалися організацією цього заходу.

–   Розкажіть докладніше про спартакіаду та її учасників.

– Протягом тижня близько 20 команд і в них понад 500 учасників змагалися на спортивних майданчиках КПІ. Відразу зауважу, що у цьогорічній спартакіаді участь взяли значно більше спортсменів, ніж в останньому "доковідному" 2019 році. І це незважаючи на те, що частина студентів нині навчається дистанційно. На мій погляд, студенти дуже скучили за спортивними активностями, яких в останні 3 роки  через COVID-19 і воєнний стан проходило дуже мало. Cвоєрідний рекорд встановили шахісти: на змагання вийшли  68 студентів, і це найбільший показник за останні 10 років. А ще значно більше, ніж у минулі роки, змагалося дівчат нарівні з хлопцями, зокрема у футболі та стрітболі. Слід відзначити допомогу спорткомплексу КПІ в організації проведення спартакіади.

Перше місце виборола команда ІСЗЗІ, яка виграла у чотирьох дисциплінах з п'яти – боулінг, шахи, волейбол, мініфутбол. Думаю, що команда перемогла передусім завдяки системному підходу до її формування з учасників змагань. Друге місце – у студентів  НН ІТС – теж дуже гарно проявили себе, багато призових місць і аж дві команди в півфіналі футбольного турніру! Третє – у ФІОТ.   Переможці отримали медалі, кубки,  дипломи, а також сертифікати на виготовлення сувенірної продукції зі своїми логотипами. Можливо, ці нагороди здаватимуться дуже скромними, але в умовах воєнного стану основні витрати ідуть на підтримку студентів-військових.

– Чи передбачається участь кращих студентів-спортсменів за підсумками спартакіади в подальших змаганнях, скажімо на рівні міста?

– Ближчим часом відкриється новий сезон студентської спартакіади міста Києва, яка триватиме протягом усього навчального року. Вже формується команда для участі в шаховому турнірі. Будемо робити відбір студентів-спортсменів насамперед за результатами, показаними на нашій спартакіаді. І таким чином допомагати в комплектуванні  збірних команд КПІ з тієї чи іншої дисципліни для участі у міських змаганнях.

 Спілкувався Володимир Школьний

Фінал Спартакіади 2023

5 видів спорту, близько 20 команд і всього 3 переможці.

Цілий тиждень команди з різних факультетів змагалися за звання найспортивніших.

🎥 Про переможців Спартакіади та враження учасників — у відео.

Дата події