­

За результатами зимової сесії було названо імена нових володарів стипендії ректора НТУУ "КПІ". Без сумніву, кожен стипендіат гідний цієї відзнаки за свої наукові, спортивні, культурні та організаторські здібності. Проте кожен із них має свою історію успіху.

Мирослава Стремецька – студентка V курсу Фізико-технічного інституту НТУУ "КПІ", навчається за спеціалізацією "Прикладна криптологія". Як відомо, фізтехівське середовище дуже вимогливе до фізико-математичної підготовки своїх студентів. Та навіть в умовах посиленого навантаження дівчина встигала брати участь у різноманітних конференціях, публікуючи свої наукові матеріали. Зокрема, Мирослава була учасницею Міжвузівської науково-практичної студентської конференції "Ораторське мистецтво та мистецтво красномовства" (2011 р.), XV студентської науково-практичної конференції "Україна: історія, культура, пам'ять" (2012 р.), XI Міжнародної студентської конференції "Innovations in science and technology" (2013 р.), XIIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених "Теоретичні і прикладні проблеми фізики, математики й інформатики" (2015 р.)

Та навчальні й наукові досягнення не єдині "козирі" цієї дівчини. Мирослава не уявляє свого життя без суспільної роботи. Вона із задоволенням бере участь в організації різноманітних студентських проектів в університеті та рідному ФТІ. Дівчина була організатором від НТУУ "КПІ" культурно-освітнього проекту Музею американської історії, вперше проведеного за межами США, SPARK!LAB в Україні (6–30 вересня 2012 р. в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал"); з 2012 р. є незмінним членом оргкомітету Національного етапу міжнародного конкурсу Intel ISEF "INTEL-Техно Україна". З 2012 р. Мирослава обіймає посаду голови профбюро студентів ФТІ і представляє інтереси студентів КПІ як член Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, а з 2014 р. – як член Вченої ради НТУУ "КПІ".

У своїй роботі Мирослава – і як успішна студентка, і як беззаперечний профспілковий лідер свого інституту – керується простим життєвим правилом: "Права не отримують, їх виборюють!"

Інф. ФТІ