Дві долі. З історії архівного пошуку

Серед пам'ятних і знаменних дат нашого народу є одна, яку не можна ні скасувати постановою, ні викреслити з пам'яті, яку не можна забути, затерти нинішнім буттям. Це – 9 травня, День Перемоги. 

Клесов Олег Іванович. Ймовірно? Закономірно!

Теорія ймовірностей – наука, яка ставить випадкові явища в рамки суворих закономірностей. У своїй роботі саме їй надав перевагу серед інших розділів математики професор ФМФ Олег Іванович Клесов, переможець конкурсу "Викладач-дослідник 2011".

Студентська олімпіада з радіоелектронних апаратів

Наприкінці березня 2012 року на базі Харківського національного університету радіоелектроніки пройшов II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму "Радіоелектронні апарати", проведення якої стало вже традиційною щорічною подією.

Лон Кауфман – гість ФПМ за програмою академічних обмінів

Факультет прикладної математики тісно співпрацює з багатьма іноземними університетами. Зокрема, студенти ФПМ їздять за кордон для навчання з метою отримання подвійного диплома. Крім того, на факультеті постійно проводяться семінари та тренінги для студентів і аспірантів, на яких провідні викладачі закордонних ВНЗ виступають з професійно-орієнтованими лекціями. А у вересні минулого року до факультету прикладної математики за Програмою академічних обмінів ім.

Шкуд Моїсей Абрамович – видатний випускник радіотехнічної школи КПІ

Будівництво численних радіостанцій у 30-ті роки, відновлення зруйнованих під час війни радіостанцій у 40-ві роки, проектування телевізійних центрів для Москви і столиць союзних республік (з другої половини 50-х років), участь у створенні багатопрограмних радіомовних і телевізійних станцій, у т

Виставка вихованців Андрія Кулагіна

У  картинній галереї НТУУ "КПІ" вже не раз відбувалися персональні виставки відомого художника  Андрія Павловича Кулагіна. Він закінчив графічний факультет Семипалатинського педагогічного інституту. Провів понад 50 персональних виставок, зокрема у Парижі і Венеції.

Наукові читання з циклу "Видатні конструктори України", присвячені Моїсею Шкуду

18 квітня 2012 р. в залі засідань Вченої ради НТУУ "КПІ" пройшли  наукові читання, присвячені 105-й річниці від дня народження випускника КПІ 1931 року Моїсея Абрамовича Шкуда (1907 – 1988) –  інженера, архітектора, лауреата Ленінської премії та Державної премії СРСР. Під його керівництвом була розроблена перша в країні сухопутна система рухомого зв'язку, споруджувалася Останкінська телевізійна вежа у Москві – на той час найвища у світі.