Одинадцятий тур комплексного моніторингу якості підготовки фахівців

У листопаді 2010 року Інститутом моніторингу якості освіти було проведено одинадцятий тур комплексного моніторингу якості підготовки фахівців в НТУУ «КПІ». Моніторингом було охоплено більше трьох з половиною тисяч студентів п’ятого курсу університету.

Інноваційний розвиток України через поєднання влади, бізнесу, освіти і науки

 Вельмишановний Дмитре Васильовичу, Вельмишановні господарі, присутні! Щиро дякую за запрошення виступити перед Вами на харківській землі, де поєднання можливостей влади, бізнесу, освіти і науки для інноваційного розвитку економіки є найбільш природним в силу потужного виробничого,

Міжнародна діяльність НТУУ «КПІ» [2010 рік]

Протягом минулого року університет продовжив непростий шлях розбудови міжнародної діяльності, яка є невід’ємною складовою розвитку КПІ та його піднесення у сфері освіти й науки. Про міжнародну діяльність НТУУ «КПІ» розповідає проректор з міжнародних зв’язків чл.-кор. НАН України С.І.Сидоренко.

Як працюють господарські служби в КПІ [2010]

Знову наповнилися гомоном аудиторії й лабораторії Київської політехніки. Розпочався новий семестр. Заняття проходять у теплих облаштованих приміщеннях, гуртожитки вечорами привітно світяться вікнами та дзвенять молодими голосами.

На засіданні Вченої ради: 07.02.11

Чергове засідання Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося 7 лютого 2011 р. На його початку головуючий ректор НТУУ “КПІ” професор М.З. Згуровський привітав з ювілеєм завідувача кафедри прикладної математики професора О.А. Молчанова, завідувача кафедри автоматизації хімічних виробництв професора А.І. Жученка. Після цього ректор запросив М.Ю. Ільченка оголосити прізвища переможців конкурсу «Викладач-дослідник – 2010» та «Молодий-викладач – 2010» та вручив їм почесні дипломи переможців. Далі голова первинної профспілкової організації студентів НТУУ «КПІ» А.Ю.

Полухін Юрій Васильович. Вітаємо із 70-літтям!

22 лютого свій ювілейний день народження відзначає майстер спорту, доцент, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії й методики фізичного виховання ММіФ Юрій Васильович Полухін.

За плечима ювіляра 48-річний стаж педагогічної роботи.

Знову про Пушкінів у Києві

У «КП» №3 за 2011 р. йшлося про пам’ятники О.С.Пушкіну в нашому місті. На запитання, де ж знаходиться останній з них, прийшли правильні відповіді: на вул. Кудрявській, 9, у дворику музею О.С.Пушкіна. Найглибшу розвідку провів наш постійний читач, колишній заввідділу методроботи НТБ В’ячеслав Миколайович Дзигун.

Вікторина до Шевченківських днів

9 березня в Україні відзначатимуть день народження нашого славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди свята Укра­їнський освітньо-культурний центр НТУУ «КПІ» запрошує всіх шанувальників українського слова взяти участь у студентському конкурсі «Шевченківські читання» на краще виконання творів великого Кобзаря та вікторині, присвяченій життю та творчості поета.