Чергове засідання Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося 7 лютого 2011 р. На його початку головуючий ректор НТУУ “КПІ” професор М.З. Згуровський привітав з ювілеєм завідувача кафедри прикладної математики професора О.А. Молчанова, завідувача кафедри автоматизації хімічних виробництв професора А.І. Жученка. Після цього ректор запросив М.Ю. Ільченка оголосити прізвища переможців конкурсу «Викладач-дослідник – 2010» та «Молодий-викладач – 2010» та вручив їм почесні дипломи переможців. Далі голова первинної профспілкової організації студентів НТУУ «КПІ» А.Ю. Гаврушкевич відзначив грамотами студентів за багаторічну сум­лінну працю та значний внесок у розвиток студентського самоврядування, профспілкового руху.

Першим на порядку денному заслухали доповідь проректора з міжнародних зв’язків С.І. Сидоренка «Про підсумки міжнародної діяльності уні­верситету в 2010 році та завдання на 2011 рік», в ході якої було відзвітовано про міжнародні заходи та проекти, в яких брав участь наш університет минулого року. Доповідь була схвалена із зауваженнями ректора щодо необхідності більш активного залучення до світового наукового простору наших науковців.

Наступним питанням був звіт проректора з адміністративно-господарської роботи М.В. Печеника про роботу університету щодо утримання і розвитку матеріально-технічної бази в 2010 році і основні завдання на 2011 рік. М.З.Згуровський підкреслив хорошу роботу в здійсненні нових проектів та звернув увагу на недоліки в експлуатаційній роботі. В підсумку звіт було прийнято і визнано роботу задовільною.

Третім питанням було заслухано доповідь директора інституту моніторингу якості освіти НТУУ «КПІ» В.В. Ясінського про підсумки 11-го туру комплексного моніторингу якості підготовки фахівців у НТУУ «КПІ». В ході обговорення було зроблено зауваження та запропоновано внести пропозиції щодо вдосконалення системи забезпечення якості освіти, зокрема в частині заохочень кафедр-лідерів у підготовці фахівців.

Наприкінці засідання було розглянуто конкурсні та поточні справи.

С. Смольц