31 січня – 1 лютого 2011 року НТУУ «КПІ» відвідала делегація компанії «Міцуї енд Ко., Лтд.» (Японія)  на чолі з генеральним менеджером відділу охорони навколишнього середовища паном Т. Риосу.

Метою візиту було обговорення питання втілення проекту з енергозбереження на території НТУУ «КПІ» в рамках Програми зелених інвестицій, який передбачає впровадження передових японських технологій, обладнання і систем виробництва компаній «Панасонік», «Санйо» та «Дайкін».

Переговори закінчилися підписанням Меморандуму про взаєморозуміння між  НТУУ «КПІ» та «Міцуї енд Ко., Лтд.». З боку НТУУ «КПІ» Меморандум підписав перший проректор проф. Ю.І.Якименко, а з боку компанії «Міцуї енд Ко., Лтд.» – генеральний менеджер пан Т.Риосу.

Згідно з цим Меморандумом обидві сторони домовились про те, що НТУУ «КПІ» докладе зусиль до розробки та фінансування Техніко-економічного обґрунтування (проектно-кошторисної документації) та отримання позитивного висновку державної експертизи, а компанія «Міцуї» буде намагатися узгодити діяльність з японськими постачальниками, включаючи «Панасонік», «Санйо» та «Дайкін», задля реалізації  проекту.

За інф. ДМС

Дата події