На засіданні Вченої ради: 01.03.10

Чергове засідання Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося 1 березня 2010 р. Перед його початком головуючий ректор НТУУ “КПІ” професор М.З.Згуровський привітав з ювілеєм зав. каф. теоретичної механіки В.Г. Савіна, зав. каф. приладів та систем неруйнівного контролю А.Г.Протасова, професора В.А.Ярошенка.

Яремчук Федір Петрович. Пам’яті  вчителя. До 90-річчя від дня народження

Далекого 1920 року в надслучанському селі Великий Молодьків (тепер Ярунського району), що на Житомирщині, у подружжя Петра Максимовича та Степаниди Корніївни Яремчуків народився хлопець на ім’я Федір, що згодом, вирісши й опанувавши вищу математику, став видатним ученим-методистом у галузі матема

Математичний семінар “Псевдорегулярна зміна функцій та узагальнена теорія відновлення” у Кельні

16 січня 2010 року в місті Кельн (Німеччина) відбувся науковий семінар “Псевдорегулярна зміна функцій та узагальнена теорія відновлення”, організаторами якого були професори нашого університету В.В.Булдигін та О.І.Клесов, а також їхні колеги з Німеччини професори К.-Х.Індлекофер (Падерборн) та Й.

Нова розробка ТЕФ [водонагрівальна установка]

Співробітниками кафедри АЕС та інженерної теплофізики ТЕФу 2008-2009 рр. була проведена НДДКР на тему “Розроблення та виготовлення дослідного зразка автономної водонагрівальної установки нового типу з сонячним колектором на основі теплових труб” (відповідальні виконавці – с.н.с. к.т.н. Б.М.Рассамакін, с.н.с. к.т.н. С.М.Хайрнасов, с.н.с. к.т.н. Ю.В.Фрідріхсон та ін.). Головний замовник – Мінпромполітики України.

Будемо з теплом, водою і світлом [діяльність АГУ університету в 2009]

Хочу коротко зупинитися на діяльності адміністративно-господарського управління (АГУ) університету в минулому році, яка була спрямована на утримання в нормальному експлуатаційному стані існуючої матеріально-технічної бази та подальший її розвиток для забезпечення навчальної, наукової діяльності й

Родом варшав’янин, серцем поляк, а за талантом – громадянин Світу [Фредерік Шопен]

2010 рік – двохсота річниця з дня народження великого польського композитора-романтика Фредеріка Шопена. “О, Шопен!” – почуються радісні вигуки. Хоча знайдуться, певно, й ті, хто не матиме й гадки, хто це. Спробуймо зараз відволіктися від наших сірих буднів і згадати геніального композитора, що відкрив світу прекрасну душу польського народу і ще за життя став для співвітчизників символом боротьби за визволення пригнобленої Батьківщини. Творчість цього митця через майже сто років після його смерті лишалась настільки живою та актуальною, що під час фашистської окупації Польщі німці під страхом смерті забороняли виконання його творів. Згадаймо людину, серед учнів і друзів якої було чимало поляків і з України.

Випуск магістрів ВІТІ [2010]

У Військовому двічі орденів Червоного Прапора інституті телекомунікацій та інформатизації НТУУ “КПІ”, яким керує доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України генерал-майор А.І.