Студентська рада КПІ 2009: коротко про головне

Поки Україна вирішувала, чия ж передвиборча програма є кращою, голова Студентської ради НТУУ «КПІ» Олег Десятов уже кілька місяців доводив вартісність своєї. Нещодавно він, відштовхуючись від своєї передвиборчої програми, коротко розповів нашому кореспонденту про вже здійснене.

Літня практика [двотижнева практика в Запоріжжі студентів груп ФС-71 та ФС-72]

Минулого літа ми, студенти груп ФС-71 та ФС-72 (спеціальність «Спеціальна металургія»), проходили двотижневу практику в Запоріжжі, де відвідали: ВАТ «Металургійний комбінат «Запоріжсталь»; ВАТ «Металургійний комбінат «Дніпроспецсталь»; титано-магнієвий комбінат; завод феросплавів; ВАТ «Коксохім».

Перші незабутні враження – від величезних цехів зі спеціальним обладнанням, яке доти ми бачили лише на сторінках книжок; шуму, спричиненого цим самим обладнанням; кількості людей, які працювали на цих об’єктах, організації їх праці у важких умовах при високих температурах та ін.

Духов Микола Леонідович. Він не міг не бути конструктором.

Микола Леонідович Духов (26.10.1904 -01.05.1964) - коструктор важких танків, ядерної зброї – член-кореспондент АН СРСР, генерал-лейтенант інженерно-технічної служби, тричі Герой Соціалістичної праці (1946, 1950, 1953 рр.), лауреат п’яти Сталінських і державних премій.

Співробітництво з університетами Франції

Протягом останніх років НТУУ “КПІ” плідно співпрацює з університетами Франції. Серед наших партнерів Технічний університет м. Ман, Центральна школа Ліона, Політехнічна школа Парижа, університет Жан Мулєн Ліон 3.

Міжнародна діяльність університету в 2009 році: "Ми стали ближчими до світу"

Початок року – то не лише втілення планів і потужний рух уперед, але й підведення та осмислення результатів попередньої роботи. Про міжнародну діяльність університету в 2009 році розмовляємо з проректором з міжнародних зв’язків проф. С.І.Сидоренком.

Конференція в Габрово [UNITECH’09]

У листопаді минулого року в Габровському технічному університеті відбулася чергова щорічна науково-технічна конференція UNITECH’09, на якій від КПІ було представлено 10 доповідей одноосібних і у співавторстві, у тому числі за участю професорів О.М.Яхна, Г.М.Луцького, Ю.М.Кузнєцова, С.М.Чернеги, Г