Поки Україна вирішувала, чия ж передвиборча програма є кращою, голова Студентської ради НТУУ «КПІ» Олег Десятов уже кілька місяців доводив вартісність своєї. Нещодавно він, відштовхуючись від своєї передвиборчої програми, коротко розповів нашому кореспонденту про вже здійснене.

Захист та представлення прав студентів. З  листопада 2009 року при СР КПІ працює відділ із захисту прав студентів, очолює його Андрій Паламарчук (ІЕЕ). Студенти беруть участь в аналізі навчального процесу та вносять свої пропозиції щодо його вдосконалення. Продовжується моніторинг аудиторного і лабораторного фондів. Спільно з департаментом навчально-виховної роботи ведеться робота з визначення критеріїв оцінки майна.

Культурно-масова діяльність. Проводиться активна робота над покращенням традиційних заходів (День першокурсника, Містер та Королева КПІ та інші) та впровадження нових: готуються кінопокази на Політехнічній (імпровізованим екраном стане стіна 18-го корпусу), святкування 5-річчя газети «ГОСС», ярмарок-презентація факультетів. У минулому семестрі пройшли дві спільні вечірки зі студентами інших вузів, а до дня Святого Миколая відбувся концерт групи «Атмосфера».

Інформаційна робота. Відновив роботу дайджест актуальних студентських новин StudWeek (http://studweek.studrada.kiev.ua), інформація про СР та її роботу транслюється по Політехнічному радіо, скоро запрацює оновлений сайт Студентської ради.

Міжнародна діяльність. Підписано договір про співпрацю  з  Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. В Київській політехніці побував віце-президент студентського парламенту Сухумського державного університету, з цим закладом також невдовзі буде підписано меморандум про співпрацю. А взагалі міжнародний відділ СР КПІ шукає собі очільника, тож, студенти, не гайте часу і пропонуйте свою кандидатуру.

Наукова робота. Розробляється положення про проведення конкурсу «Студент року» в різних номінаціях, збирається інформація про всі існуючі в КПІ наукові гуртки (їх близько 80), щоб розповісти студентам про них.

Спортивна діяльність. Відбувся чемпіонат з пейнтболу між факультетами, пройшли і плануються надалі квести по КПІ та Києву. Проходять ігри кубку СР з футзалу. У березні відбудеться фінал.

Олег Десятов жаліється, що багато чого не встигли через карантин, але голова СР впевнений, що багато цікавого буде попереду, адже відчуваючи підтримку своєї команди, голів СР факультетів, працюється легко і постійно з’являються нові ідеї, які хочеться впроваджувати в життя.

З Олегом Десятовим розмовляла Валерія Добривечір