У листопаді минулого року в Габровському технічному університеті відбулася чергова щорічна науково-технічна конференція UNITECH’09, на якій від КПІ було представлено 10 доповідей одноосібних і у співавторстві, у тому числі за участю професорів О.М.Яхна, Г.М.Луцького, Ю.М.Кузнєцова, С.М.Чернеги, Г.К.Самофалова. За браком коштів участь у конференції за свій рахунок взяли тільки Ю.М.Кузнєцов і М.І. Прокоф’єв.

На конференції було представлено 324 доповіді від 15 країн Європи (Білорусь, Болгарія, Греція, Італія, Латвія, Литва, Македонія, Німеччина, Португалія, Росія, Румунія, Сербія, Словенія, Туреччина, Україна), які були надруковані в трьох томах праць з електронною версією на диску для кожного учасника.

Тематика доповідей на секціях відповідає науковим інтересам кафедр практично усіх факультетів та інститутів КПІ, а саме: електротехніка і автоматика; електроніка; сенсорика; інформаційні техніка і технології; комп’ютерні системи; комп’ютерні технології; автоматизація; конструювання верстатів, машин та інструментів; технології в текстильному виробництві; гідравліка, пневматика і методи гарячої обробки; метрологія і якість виробництва; економіка і фінанси; організація і менеджмент; соціальні і гуманітарні науки; освітянські технології; математика і інформатика; хімія і екологія; фізика.

Зв’язки з Габровським технічним університетом тривають і будуть надалі продовжуватися. Вважаю, навіть в умовах кризи доцільно підтримувати тісні зв’язки з університетами-партнерами і знаходити кошти в університеті і його підрозділах на відрядження представників КПІ, і особливо тих, хто виступає на конференціях з пленарними доповідями. Це буде суттєво піднімати авторитет нашого університету. Ми сподіваємося на фінансування в майбутньому службових відряджень наших представників як у справах виконання довгострокової угоди про академічне і науково-технічне співробітництво, підписаної ректорами університетів, так і при обміні науковими досягненнями на науково-технічних конференціях “UNITECH”, які проводяться щорічно в листопаді, і “AMTECH” для машинобудівної та інших сфер промисловості, які проводяться один раз на два роки в різних містах Болгарії.

Наступна конференція UNITECH’10 відбудеться 19-20 листопада 2010 року. Бажаючі взяти участь можуть звертатися за довідками на кафедру конструювання верстатів та машин (тел. 454-94-61, 454-99-99) або отримати інформацію на сайті ТУ-Габрово http://unitech.tugab.bg

Ю.М.Кузнєцов, відповідальний за договір між НТУУ “КПІ” – Габровський ТУ