🎥 До річниці першого виходу людини в космос та польоту за програмою «Союз-Аполлон»

Урочистості з нагоди 45-ї річниці від дня першого виходу людини в космос та 35-річчя спільного польоту за програмою «Союз-Аполлон» відбулися в НТУУ «КПІ» 30 березня. Серед гостей – О.А. Леонов – льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу; В.М.

Новий навчальний курс для викладачів [“Створення й використання інформаційних ресурсів навчальної дисципліни”]

Напередодні 2009/2010 навчального року вийшов наказ № 4-239 “Про створення Банку веб-ресурсів навчальних дисциплін НТУУ “КПІ” як складової Єдиного інформаційного середовища НТУУ “КПІ”. Цей наказ дав підставу для старту комплексного інноваційного проекту з впровадження веб-технологій у навчальний процес університету та спрямував зусилля керівників підрозділів та викладачів університету на творчий пошук щодо забезпечення використання різноманітних інформаційних ресурсів у навчальному процесі.

Нежіноче захоплення [Вікторія Лисак – аспірантка ФЕА]

Можливо, мінливість і непередбачуваність жіночого характеру пояснює, чому вродлива білявка зацікавилась електричними машинами. Адже відомо, що це механізми, в яких електрична енергія перетворюється в механічну – тоді вони є двигунами, або ж навпаки: механічна енергія перетворюється в електричну – тоді вони є генераторами. Це тепер Вікторія Лисак – аспірантка ФЕА (кафедра електромеханіки) знає про електричні агрегати все і трошечки більше, а далекого 2003-го, коли вперше переступила поріг Київської політехніки, все у цьому храмі науки здавалося величавим і неприступним.

Книга, що наблизила до людей небо. До 400-річчя “Зоряного вісника” Галілея

Повна назва цієї книги “Зоряний вісник, що сповіщає про великі і дивовижні видовища і пропонує  на розгляд кожному, особливо ж філософам і астрономам, те, що Галілео Галілей, флорентійський патрицій, державний математик Падуанської гімназії, спостерігав за допомогою підзорної труби, нещодавн

Турклуб КПІ [участь у Першості Києва з пішохідного туризму та інші новини]

У середині минулого століття була популярною пісенька «Я не знаю, где встретиться нам придется с тобой. Глобус крутится-вертится, словно шар голубой…». Можливо, вона надихнула ентузіастів назвати турклуб КПІ – «Глобус». Багато років він об’єднує небайдужих до подорожей і мандрівок.

Фотоконкурс «Таланти КПІ» розпочався

25 березня в картинній галереї 7-го корпусу НТУУ «КПІ» відбулося відкриття другої частини виставки-конкурсу «Таланти КПІ – 2010». На виставці представлено близько 500 робіт ліцеїстів, студентів та викладачів Київської політехніки.

Навчальна телестудія: Навчальні фільми з хімії

Фільм розповідає про структуру та властивості кристалів. Висвітлюються властивості різних типів кристалічної решітки. Демонструється будова реальних кристалів, їх деформації. На завершення фільму розглядаються особливості використання чистих кристалів та їх дефектів.