У середині минулого століття була популярною пісенька «Я не знаю, где встретиться нам придется с тобой. Глобус крутится-вертится, словно шар голубой…». Можливо, вона надихнула ентузіастів назвати турклуб КПІ – «Глобус». Багато років він об’єднує небайдужих до подорожей і мандрівок. План роботи щороку налічує все більше аркушів, заходи різнопланові і дозволяють кожному знайти захоплення до душі.

На Першості м. Києва з техніки пішохідного туризму, що проходила 20 березня у парку «Дубки», наші команди були серед кращих: на дистанції другого класу («Крос-похід») 1-ше місце зайняла команда «Бронепоїзд» у складі: Сергій Ткаченко, Володимир Каменський, Олег Сулік, Ірина Чураченко; 3-тє місце – команда «Проти вітру» у складі: Альона Кучинська, Іван Дученко, Антон Потапов, Богдан Грабець. На дистанції третього класу («Рятувальні роботи») 2-ге місце посіла команда «Траверс» у складі: Максим Шинкаренко, Тетяна Моянська, Костянтин Жученко, Євген Єрьомін.

Популярністю в турклубі користується щорічний конкурс звітів, нарисів та фоторепортажів. Підведено підсумки за 2009 рік. Розглядалися категорії «Travel» (гірські, пішохідні, водні спортивні походи) та «Trip» (туристсько-краєзнавчі походи і експедиції, спортивні заходи, літературний авангард, фотокадр). Переможців багато, газетна площа не дозволяє назвати їх усіх, в нагороду вони отримали туристське спорядження та сертифікати від спонсорів (магазини «El-Captain», «Експерт», «Азимут», «Gorgany» та «YosyaMitya»). Найбільше привернули увагу роботи Дмитра Іносова «Автостопом по Ісландії».

12 квітня в турклубі відбудеться черговий вечір зустрічей. У програмі – фоторозповіді з протилежних куточків світу. Про велопохід по ПАР зимою 2010 розповідає Дмитро Черкаський (1000 км, 14 днів, 4 людини). А також розповідь про поїздку Китаєм вільного мандрівника Дмитра Багаєва, з циклу «Квиток в один кінець» (2009 рік).

Більше можна дізнатися тут: http://www.tkg.org.ua

Потому что мы народ бродячий,
Потому что нам нельзя иначе,
Потому что нам нельзя без песен,
Чтобы в сердце не закралась плесень.

Н.Вдовенко, Фото з сайту турклубу “Глобус”