З 8 по 26 березня 2010 року відбувся другий етап шведсько-українського проекту «The Exchange Programme Linnaeus-Palme 2009-2010». Наш університет відвідала лектор та дослідник Анніка Нільссон зі Стокгольмського Королівського технологічного інституту «КТН» (Швеція), яка прочитала курс лекцій студентам ФММ, ФЕЛ, ТЕФ та Міжнародного університету фінансів. Слухачі набули нових знань щодо банківської системи Швеції та дізнались про розвиток мікрокредитування у країнах з неформальною економікою на прикладі Уганди та Кенії, де Анніка проводить свої дослідження.

Мікрокредитування є загальновизнаним методом боротьби з соціальною бідністю. Окрім цього, воно дозволяє підвищити зайнятість населення та створити нові робочі місця. Всесвітньовідомим банком з мікрокредитування є «Grameen bank», засновником якого є банкір із Бангладеш професор Мухаммад Юнус, який у 2006 році разом з банком був нагороджений Нобелівською премією миру за «їх зусилля у створенні економічного та соціального розвитку суспільства знизу».

У рамках візиту було проведено ряд зустрічей з ректором МУФ проф. Л.Г. Смоляр та проректором з науково-педагогічної роботи О.В. Кам’янською, оговорено шляхи співробітництва та можливості реалізації спільних проектів з обміну студентами та викладачами.

Студенти та координатори проекту висловлюють щиру подяку керівництву НТУУ «КПІ» та МУФ за надану підтримку і сподіваються на подальшу реалізацію та втілення міжнародних освітніх проектів.

Каріна Жуйкова, український координатор проекту

Дата події