Напередодні 2009/2010 навчального року вийшов наказ № 4-239 “Про створення Банку веб-ресурсів навчальних дисциплін НТУУ “КПІ” як складової Єдиного інформаційного середовища НТУУ “КПІ”. Цей наказ дав підставу для старту комплексного інноваційного проекту з впровадження веб-технологій у навчальний процес університету та спрямував зусилля керівників підрозділів та викладачів університету на творчий пошук щодо забезпечення використання різноманітних інформаційних ресурсів у навчальному процесі.

На підтримку виконання наказу в НМК “Інститут післядипломної освіти” було розроблено спеціальну навчальну програму з підвищення кваліфікації “Створення й використання інформаційних ресурсів навчальної дисципліни”. Програма передусім адресована тим викладачам, які не мають досвіду використання веб-ресурсів у викладацькій діяльності. Навчання за програмою має полегшити процес опанування викладачами новітніх технологій та сприяти прискоренню їх впровадження в навчальний процес університету.

Навчання за цією програмою здійснила перша група слухачів. У квітні стартує наступна.

З актуальними питаннями про нову програму від імені викладачів університету ми звернулися до керівника відділення підвищення кваліфікації НМК “ІПО” М.І.Івченко.

Чи зможу я навчатися за цією програмою, якщо я ніколи раніше не користувався веб-технологіями?

Навчальна програма створювалася із суто практичною метою: прискорити засвоєння викладачами нових веб-технологій для їх використання в навчальному процесі. Тому, наскільки це було можливо, ми спробували сконцентрувати увагу не на теорії, а на практичних аспектах цього завдання, дати можливість все “спробувати руками”, “потренуватися” й, тим самим, значно спростили новачкам перші кроки в опануванні новітніх технологій.

Хто викладає на цих курсах?

Курс провадять кілька викладачів. Кожний з них має багатий практичний досвід роботи з відповідної теми курсу. Це дає слухачам можливість не тільки одержати вихідну інформацію з кожної теми “з перших рук”, але й отримати консультацію фахівців зі специфічних питань, пов’язаних із впровадженням веб-ресурсів у викладання своїх навчальних дисциплін.

Чи можна звернутися за консультацією щодо впровадження та використання веб-ресурсів уже після проходження курсу навчання?

Так, наші спеціалісти забезпечують подальшу консультативну підтримку всім викладачам, які пройшли навчання за цим курсом.

Чи є в нашому університеті практичний досвід використання веб-ресурсів у навчальному процесі?

До нашого курсу ми включили тему “Практичний досвід використання ІКТ у навчальному процесі. Успішні проекти впровадження дистанційного навчання в навчальний процес”, де ви безпосередньо зустрінетесь з викладачами, які мають такий досвід.

Де можна ознайомитись з навчальною програмою курсу?

Зверніться до сайту за адресою: http://uiite.kpi.ua, далі – за посиланням: Програми підвищення кваліфікації для співробітників НТУУ “КПІ”, або звертайтеся до нашого відділу: пр. Перемоги 37, корпус № 1, енергокрило, офіс 40, к. 1.

Хто може потрапити на ці курси?

Унікальність програми полягає не тільки в її змісті, але і й у тому, що навчатися за нею можуть всі без винятку викладачі, яким потрібні нові знання щодо використання веб-технологій у навчальному процесі.

Що для цього потрібно?

З усіх питань звертайтеся до НМК “Інститут післядипломної освіти”: пр. Перемоги 37, корпус №1, енергокрило, офіс 40, к. 1, тел. (044) 454-99-63. Кресан Тетяна Василівна.

Інф. ІПО