Ними пишається КПІ: Анатолій Іванович Петренко

Професор Анатолій Іванович Петренко відомий в Україні та за кордоном як один із засновників нового напряму інформатики, пов'язаного зі створенням систем автоматизованого проектування, та є організатором підготовки фахівців у цій галузі.

Інженер – людина з безмежними здібностями і можливостями

Шестикурсник ІТС Олександр Мазуренко – людина в інституті відома: як відмінник навчання, староста гр. ТЗ-31М, натхненник і організатор громадських проектів і заходів, нарешті молодий дослідник, який успішно презентує НТУУ “КПІ” на міжнародних наукових конференціях.

Новорічні інтерв'ю: П.О. Киричок, директор видавничо-полiграфiчного інституту

Рік, що минає, запам'ятався тим, що інститут, незважаючи на труднощі з упровадженням нової системи тестування, сертифікатів, успішно здійснив набір студентів на денну форму навчання, проте відчувався брак абітурієнтів на безвідривну форму навчання, що зумовлено організаційними проблемами та немож

Найвідоміші годинники Києва

Давним-давно мудрий винахідник циферблату, хтось безіменний, замкнув по колу минуле, теперішнє і майбутнє, щоб воно ніколи не втекло і щоб його ніхто не зміг торкнутися. І стрілки, неспішно пересуваючись від поділки до поділки, рухають потік часу.

Київ. Державний музей іграшки. Мандрівка в дитинство

Усі ми родом із дитинства. І кожен пам'ятає свою найулюбленішу іграшку (часто виготовлену батьками чи й власноруч). Доторкнутися до забавок свого дитинства запрошує Державний музей іграшки (Кловський узвіз, 8). Свою історію він розпочав у 30-х рр.

Знаменитий фізик про вино

Поэт сказал однажды: «Весь мир в бокале вина». Мы, вероятно, никогда не поймем, какой смысл он в это вкладывал, ибо поэты пишут не для того, чтобы быть понятыми. Но бесспорно, что, внимательно взглянув в бокал вина, мы поистине откроем целый мир.