Загадка теореми Карно

Мабуть, немає політехніків, які не знали б про теорему Карно, згідно з якою коефіцієнт корисної дії теплової машини Карно не залежить від природи робочого тіла. А багато хто не тільки чув про цю теорему, але й вивчав у курсі фізики або термодинаміки її доказ, даний Рудольфом Клаузіусом.

Чемпіонат з міні-футболу 2006

Футбол завжди був спортом номер один у вищих навчальних закладах України. Останнім часом він отримав додатковий імпульс для розвитку.

16 вересня 2000 року було створено Всеукраїнську футбольну асоціацію студентів (ВФАС). Вона об’єднала любителів футболу із 400 ВНЗ України, де навчається понад мільйон студентів. ВФАС є колективним членом Федерації футболу України. Ця організація багато в чому стала піонером футбольного студентського руху у Європі.

Свято закоханих у ЦКМ

Найромантичніше свято, день усіх закоханих і просто ще один привід поговорити про кохання – звичайно ж, це день св. Валентина.

Дипломована псевдоосвіта, або суперечності перехідного періоду у сфері вищої освіти України

П'ятнадцятирічний етап побудови ринкової економіки України виявився складним і тернистим для більшості її народногосподарських секторів . Він болісно зачепив і такі «крихкі» й чутливі сфери , як вища освіта й наука .