Делоне Микола Борисович

Микола Борисович Делоне (21.01[02.02].1856, Москва — 20.03.1931, Ленінград) — вчений-механік, один з піонерів планеризму, пропагандист і популізатор авіаційних знань. Учень М.Є. Жуковського. Один з організаторів першого офіційного чемпіонату Києва з футболу у вересні 1911 року.

ІІ Міжнародна конференція молодих учених та студентів “Біомедична інформатика, медична інженерія та телемедицина (нові погляди, ідеї та факти)”

1-2 грудня 2006 р. у НТУУ “КПІ” пройшла ІІ Міжнародна конференція молодих учених та студентів “Біомедична інформатика, медична інженерія та телемедицина (нові погляди, ідеї та факти)”, організаторами якої виступили НТУУ “КПІ”, НМУ ім.

Щира вдячність | Самовіддана і сумлінна праця робітників виробничо-експлуатаційного комбінату

Як відомо, 17 листопада Президент України В.А. Ющенко урочисто відкрив Центр суперкомп’ютерних обчислень та Українське відділення Світового центру даних. Урочистості проходили в 6-му корпусі, де, власне, і розташовані ці два центри.

Заплановані заходи пройшли на вищому рівні. Це засвідчили всі, хто брав у них участь.

На парламентських слуханнях “Рівні права та рівні можливості в Україні: реалії та перспективи”

21 листопада у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему “Рівні права та рівні можливості в Україні: реалії та перспективи”. Участь у слуханнях взяла і представницька делегація від НТУУ “КПІ” на чолі з проректором, директором Українського центру ґендерної освіти при НТУУ “КПІ” С.І. Сидоренком.

Конкурс “Мирний космос”

3-4 листопада в Києві, у Навчально-оздоровчому центрі “Зоряний” завершив свою роботу Всеукраїнський конкурс учнів та студентів “Мирний космос”. Його організаторами були Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання “Сузір’я” та Національний центр аерокосмічної освіти молоді України. Після відбору в районах, містах, обласних центрах на конкурс, що проходив у номінаціях “Ракетно-космічна техніка”, “Програмування і обчислювальна техніка”, “Людина. Земля.

Валентин Григорович Лозовик

24 жовтня о 12 год. 20 хв. зупинилось серце Валентина Григоровича Лозовика – доцента кафедри математичної фізики ФМФ, високообдарованого науковця, педагога й просвітянського діяча.

Чудовий підручник

Що таке коливання, що таке хвиля, що таке стійкість коливань, стисло і зрозуміло пояснює новий підручник М.В.Василенка, О.М.Алексейчука “Теорія коливань і стійкості руху”. К.: Вища школа. 2004. – 525 с.; іл. Окрім цього, розв’язує багато практичних і теоретичних задач. Хоча він відповідає найширшій навчальній програмі для студентів машинобудівних спеціальностей технічних університетів, його може використати і студент іншої спеціальності за мінімальною програмою.

Подорож дивами

Наші статті про студентів присвячені переважно “стаціонарникам”, тобто тим хлопцям і дівчатам, які щодня відвідують КПІ, ходять до бібліотек, виконують завдання, складають літні й зимові сесії і т.д. Все це роблять і “вечірники”, але дещо рідше (кілька разів на тиждень) і пізніше (тобто ввечері). Та це не заважає їм бути дружними й креативними, як от, наприклад, студентам-графікам четвертого курсу ВПІ гр. ЗГ-31.