У цих двох таких різних на вигляд дівчат багато спільного. Обидві вони – Галина Ан та Станіслава Валуйскова – студентки КПІ, навчаються в магістратурі ІХФ на кафедрі машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв, наукові дослідження провадять під керівництвом к.т.н., доцента І.А.Андрєєва. Навіть тематика магістерських робіт схожа: процес утворення суміші при віброекструзії фібробетону. Звучить незрозуміло для більшості, та на практиці виявляється сировиною для виготовлення будівельних конструкцій на заміну залізобетону. Як правильно дібрати та змішати компоненти суміші й вивчають студентки. Теоретичні викладки перевіряють на модельній установці на кафедрі.

За сумлінність та творчі досягнення студенток нагороджено іменними стипендіями Верховної Ради України, що є гарним додатком до студентського гаманця та стимулом працювати ще краще.

"Своїми здобутками у навчанні я завдячую викладачам нашої кафедри, які навчали, ділилися своїм досвідом, давали настанови та відкрили для мене науку як дуже цікавий і захоплюючий світ", – розповідає Галина Ан. У вільний від навчання час дівчина полюбляє відпочивати з друзями, ходити в театри, кіно, а ще вона відвідує школу танців, де бере уроки сальси та румби.

"Пишаюся тим, що отримала стипендію Верховної Ради України. Це стало можливим завдяки старанному навчанню. Але тільки самостійною роботою неможливо здобути знання достатнього рівня. На кафедрі машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв працюють натхненні викладачі, які завжди спонукають до отримання нових знань і вміють зацікавити студентів. За це хотілося б їм подякувати", – ділиться Станіслава. Попри інтенсивний графік навчання, дівчині вдається знаходити час і для відпочинку. Їй подобається подорожувати іншими країнами та читати книжки, розширюючи свій кругозір. Вона любить проводити час з друзями та рідними, спілкуватися з цікавими людьми.

Усім студентам дівчата бажають досягати омріяних вершин у житті, не зупинятися на півшляху і йти до своєї мети.

С. ВалуйсковаГалина Ан

Л.В.Легень, методист ІХФ