Стадіон Національної академії оброни України, мабуть, одне із найчарівніших місць Солом’янського району міста Києва. Вже не перший рік на цьому оазисі фізкультури і спорту відбуваються майже всі значні події в київському та українському регбі.

Ось і третього жовтня збірна команда НТУУ “КПІ” приймала в черговому турі чемпіонату України регбістів “Гірника” з Кривого Рогу. В домашній зустрічі заслужений тренер України Л.В.Денбновецький націлював молодих політехніків тільки на перемогу. Але нападники “Гірника” з перших хвилин матчу вдало протистояли атакам наших студентів, і до середини першого тайму криворіжці вже вели з рахунком 8:5. І тільки після такого невтішного початку наші регбісти ніби схаменулись.

Після чергової атаки, розпочатої на своїй половині поля, м’яч отримав крайній тричетвертний Андрій Свертока (ФПМ, гр. КМ-91), який, обігравши декількох суперників, стрімко увірвався в заліковку гірників та приземлив м’яч.

Після цієї спроби “Політехнік” вийшов уперед та захопив ініціативу на полі.

У перерві тренер провів вдалі заміни. Результату не довелося довго чекати – по два надзвичайно красивих взяття заліковки суперника здійснили Андрій Дремов (ФІОТ, гр. ІО-01) та Євген Зборовський (ФММ, гр. УМ-81). Крім цього, ще три реалізації забив у ворота криворіжців А.Свертока.

Суперники до останніх хвилин зустрічі боролись за перемогу, але все ж таки кращими виявилися наші політехніки, перемігши з рахунком 31:18.

А.Козенко, директор клубу регбі “Політехнік”

Дата події