Гладкий Богдан Іванович. Вітаємо із ювілеєм.

1 січня 2012 року доценту спеціальної кафедри № 4 Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації НТУУ "КПІ" кандидату фізико-математичних наук, доценту Богдану Івановичу Гладкому виповнилось 70 років.

Наука – безпосередня форма навчального процесу

22 грудня 2011 року на кафедрі фізики металів інженерно-фізичного факультету НТУУ "КПІ" відбувся міжкафедральний методичний семінар "Навчання металофізиків: як досягти високої якості знань та кваліфікацій". Ми поспілкувалися із заступником завідувача кафедри доктором фізико-математичних наук, професором С.М. Волошко, аби детальніше дізнатися про цілі і результати цього заходу.

– Світлано Михайлівно, яку головну мету ставили перед собою організатори  міжкафедрального семінару?

Нейронауки? Послухаємо і подискутуємо!

Чи зможуть роботи грати у футбол? Чи можна прожувати плитку шоколаду за сто кроків, при цьому не зупиняючись? Це, звичайно ж, не найголовніші питання, дослідженням яких займаються нейронауки.

Спеціалізація чи деградація?

Як відомо, МОНмолодьспорт України планує поступово згорнути гуманітарні факультети в технічних вишах, а поки що – максимально скоротити держзамовлення на подібні факультети.

Візит делегації Університету Північного Техасу

18 січня НТУУ "КПІ" відвідала делегація Університету Північного Техасу (США), до складу якої входили декан Інженерного коледжу університету Костас Цацоліс, помічник проректора Габріел Гаранца і професор Володимир Шулаєв.  Про минуле і сьогоднішній день КПІ гостям розповів ректор Михайло Згуровський. Вони оглянули експозиції Державного політехнічного музею НТУУ "КПІ", зокрема відділу аві­ації та космонавтики, і ознайомилися з діяльністю Наукового парку "Київська політехніка".