Інноваційний форум у Білорусі

Білоруський інноваційний тиждень пройшов 15-18 листопада 2011 р. у Мінську – столиці Республіки Білорусь. У рамках цього заходу відбулося пленарне засідання "Міжнародне співробітництво як інструмент стабілізації та підйому національних економік" та форуми "Білорусь – Корея", "Білорусь – Казахстан", "Білорусь – ЄС", "Білорусь – Україна", "Білорусь – Венесуела", "Білорусь – Іран", а також Білорусько-Китайський науково-практичний семінар "Актуальні напрями білорусько-китайського співробітництва з комерціалізації об'єктів інтелектуальної власності". 

Лежнюк Олег Петрович. Вітаємо з ювілеєм!

30 листопада 2011 року професору спеціальної кафедри №4 Інституту спецзв'язку та захисту інформації НТУУ "КПІ", заслуженому працівнику освіти України, кандидату педагогічних наук, доценту Олегу Петровичу Лежнюку виповнилося 75 років.

Стипендіати ректора з ФММ 2011

Продовжуємо знайомити читачів зі студентами ФММ, які отримують іменні стипендії. Сьогоднішня розповідь про стипендіатів ректора. Вони зголосилися поділитися на шпальтах "КП" своїми думками про навчання в КПІ.

Калібр військовий і мирний

При згадуванні слова "калібр" перше, що спадає на думку, особливо представникам сильної статі, це одна з характеристик стрілецької зброї.

Тест на українськість [олімпіада з рідної мови]

Тестом на українськість можна назвати  завдання  цьогорічної олімпіади з рідної мови, яка проходить у КПІ в день вшанування пам'яті  Нестора-Літописця. Не всі учасники (а їх було більше сотні) впоралися з пропонованими завданнями, що  ілюстрували навички володіння  нормами сучасної української мови.

«Майбутнє України» в КПІ

23 листопада у Центрі культури та мистецтв НТУУ «КПІ» відкрилася ІІ Всеукраїнська науково-технічна виставка молодіжних інновацій та творчих проектів «Майбутнє України».

НТУУ «КПІ» відвідав міністр освіти та науки Литовської Республіки

22 листопада наш університет відвідав міністр освіти та науки Литовської Республіки Гінтарас Степонявічус . Він ознайомився з минулим і сьогоденням університету, оглянув експонати відділу авіації і космонавтики ім.

Енергоефективні університетські містечка

"Гаси світло!" – пролунало в конференц-залі готелю "Мир" 16 листопада, і світло згасло. Це студенти КПІ на звітній конференції 2-го етапу Програми "Енергоефективні університетські містечка" заощаджують електрику самі, закликають усіх присутніх і, звісно ж, усіх читачів!

Студентська конференція "Вплив сучасних технологій на розвиток суспільства" на ФЛ

16 листопада в НТУУ "КПІ" пройшла  студентська науково-практична конференція "Вплив сучасних технологій на розвиток суспільства". Її організатором виступила кафедра англійської мови технічного спрямування №1 факультету лінгвістики. Метою  конференції було не лише ознайомлення з сучасними досягненнями науки й техніки та їхнім впливом на суспільство, а й зацікавлення студентів науково-дослідною роботою в галузі інноваційних технологій.