16 листопада в НТУУ "КПІ" пройшла  студентська науково-практична конференція "Вплив сучасних технологій на розвиток суспільства". Її організатором виступила кафедра англійської мови технічного спрямування №1 факультету лінгвістики. Метою  конференції було не лише ознайомлення з сучасними досягненнями науки й техніки та їхнім впливом на суспільство, а й зацікавлення студентів науково-дослідною роботою в галузі інноваційних технологій.

Нещодавно в НТУУ "КПІ" відбулося відкриття Науково-навчального центру "Наноелектроніка і нанотехнології". Тож учасники конференції – студенти першого та другого курсів ІЕЕ, ХТФ, ФЕА, ФЕЛ, ТЕФ  – продовжили обговорення перспектив розвитку цієї найсучаснішої галузі,  висвітливши вплив сучасних технологій на розвиток суспільства. Молоді дослідники погодилися з думкою лауреата Нобелівської премії академіка Ж.Алфьорова, що "сьогодні ми маємо спільно працювати над відродженням науки  та впровадженням високих технологій".

Робочою мовою конференції була англійська. Відкрили конференцію студенти 2-го курсу ІЕЕ Валерія Бровко та Данило Мугєнов. Усі учасники конференції показали володіння мовою не лише на загальному розмовному рівні, а й знання професійної термінології. Студенти продемонстрували свою комп'ютерну підготовку та вміння працювати з програмами Power Point, Microsoft Office, використовувати ресурси та сервіси Інтернету. Вразили і цікавими слайд-шоу, які не залишили байдужими аудиторію присутніх.

Україна за рівнем розвитку інформаційних технологій посідає 75-те місце у світі (дані 2011 р.). Таку інформацію оприлюднила міжнародна громадська організація “Всесвітній економічний форум” у своїй шостій щорічній доповіді. Єдина конкурентна перевага, яку має наша країна в цьому аспекті, це традиційно сильні IT-кадри.

 Як бачимо, на сьогодні інноваційні технології дозволяють суттєво впливати на створення принципово нових технічних рішень, забезпечують вирішення важливих соціальних та еко­номічних проблем, а також дають можливість залучати до наукових досліджень студентів та аспірантів. Отже, головне – це заохочувати студентів до гармонійного поєднання навчальної, наукової та інноваційної діяльності, що сприятиме вдосконаленню якості вищої освіти, а також намагатися стимулювати талановиту молодь до втілення власних креативних розробок на  благо суспільства. 

Т.В.Кравченко, В.П.Огієнко, викладачі кафедри англійської мови № 1 

Дата події