Міжвузівський науково-методичний семінар

23 грудня в НТУУ "КПІ" пройшов Четвертий міжвузівський науково-методичний семінар "Актуальні проблеми викладання історії України та історії української культури у вищій школі"

Наука та інновації – основа модернізації економіки держави [2010]

НТУУ “КПІ” першим у країні почав працювати за моделлю дослідницького університету та, посідаючи вищі сходинки у вітчизняних рейтингах ВНЗ, поставив за мету ввійти до переліку кращих університетів світу. Про наукові здобутки Київської політехніки за результатами минулого року розмовляємо з проректором з наукової роботи М.Ю.Ільченком.

Викладач-дослідник - 2010, Молодий викладач-дослідник - 2010, Лідер року - 2010

На виконання рішення Вченої ради Національного університету України «Київський політехнічний інститут» від 17 січня 2011 р., протокол № 1, оголошуються списки переможців конкурсу НТУУ «КПІ» в номінації «Викладач-дослідник – 2010», «Молодий викладач-дослідник – 2010» та «Лідер року». Вітаємо переможців конкурсу НТУУ «КПІ».

На засіданні Вченої ради: 17.01.11

Перше в новому році засідання Вченої ради НТУУ «КПІ» відбулося 17 січня 2011 р. Перед його початком головуючий ректор НТУУ «КПІ» проф. М.З.Згуровський привітав ювілярів, серед яких: професор кафедри автоматизації проектування енергетичних процесів та систем В.Г.Сліпченко, директор ІЕЕ проф. А.В.Праховник, проректор з навчально-виховної роботи проф. Г.Б.Варламов, завідувач кафедри видавничої справи та редагування проф.О.В.Тріщук, заступник начальника ВІТІ проф. В.А.Романюк. Ректор вручив диплом та нагрудний знак заслуженого працівника НТУУ «КПІ» заступнику проректора з наукової роботи проф. Л.Р.Слободяну.

Джеймс Ватт і деякі проблеми інноваційної економіки

19 січня 2011 р. виповнилося 275 років від дня народження Джеймса Ватта (1736–1819) – англійського винахідника, іменем якого названа одиниця потужності ват. Парова машина, яку створив Ватт, належить до найвидатніших винаходів в історії людства.

Тарасові сходи. У кімнаті-музеї Тараса Шевченка в Академії мистецтв у Санкт-Петербурзі

Ці відчуття святого місця навіяні мені перебуванням у кімнаті-музеї Тараса Шевченка в Академії мистецтв у Санкт-Петербурзі, де нещодавно побував у відрядженні – брав участь у роботі однієї з науково-практичних конференцій.

Скільки Пушкінів у Києві

Багато поколінь київських політехніків звично призначають побачення біля пам’ятника О.С.Пушкіну, що «через дорогу» (фото 1). Поет ніби став частиною студентської родини – прогресивної, романтичної, відкритої для всього нового.