Міжнародний рік хімії - 2011

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй,  відзначаючи, що розуміння людиною матеріальної сутності світу засноване, зокрема, на знаннях у галузі хімії, та підкреслюючи, що поширення знань про хімію є надзвичайно важливим для вирішення таких проблем, як зміна клімату, забезпечення надійних джерел води, продовольства і енергії, підтримання здорового стану довкілля в інтересах благополуччя усіх людей, проголосила 2011 рік Міжнародним роком хімії.

Кисельова Ольга Геннадіївна. Велика наука робиться на стику дисциплін

Молодий науковець Ольга Геннадіївна Кисельова – на ММІФ людина відома. Вона працює в групі науковців, причетних до формування нової галузі науки й освіти на межі  інженерно-технічних і медико-біологічних наук, спрямованої на розробку конкурентоспроможної імпортзамінюючої медичної техніки, штучних органів і біоматеріалів, комп'ютерних програм, технологій їх застосування, а також впровадження інформаційних технологій у систему охорони здоров'я України. Коло наукових інтересів О.Г.Кисельової є широким та багатогранним.

Ліцей "Престиж": як досягти успіху

Уже п'ятий рік радо відкриває двері для обдарованої молоді ліцей "Престиж" м. Києва у Солом'янському районі, що є одним із базових навчальних закладів НТУУ "КПІ".

Плідна співпраця із німецькою фірмою "Хайденхайн"

Кафедра конструювання верстатів та машин ММІ налагоджує партнерські відносини з німецькою  фірмою "Хайденхайн", що спеціалізується на виготовленні систем керування для верстатів з ЧПК, датчиків повороту, лінійних переміщень вимірювальних щупів, засобів цифрової  індикації  та і

Посол США в Україні Джон Френсіс Теффт: "Пам'ятайте про шевченкового козака…"

Про козака Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Френсіс Теффт згадав у своєму виступі для студентів і викладачів НТУУ "КПІ" 27 квітня. Згадав невипадково, хоча  лекція його була присвячена питанням, на перший погляд, достатньо далеким від української історії –  розвитку громадянських свобод. Називалася вона "Демократія та чому вона настільки важлива для України". Отже, той козак пішов світ за очі щастя шукати, але знайшов лише тугу за батьківщиною і сум при погляді на журавлині ключі, що летять до рідного краю.

Українсько-німецька конференція з машинобудування

13-14 квітня в нашому університеті проходила Перша українсько-німецька конференція з машинобудування "Новітні матеріали та технології в машинобудуванні – 2011", яка була організована Спільним українсько-німецьким факультетом машинобудування (СУНФМ) НТУУ "КПІ" та Магдебурзького університету ім. Отто фон Ґеріке (ОфГУ) за участю Українсько-німецького центру НТУУ "КПІ" та Спілки інженерів-механіків НТУУ "КПІ".