Кафедра конструювання верстатів та машин ММІ налагоджує партнерські відносини з німецькою  фірмою "Хайденхайн", що спеціалізується на виготовленні систем керування для верстатів з ЧПК, датчиків повороту, лінійних переміщень вимірювальних щупів, засобів цифрової  індикації  та іншого обладнання для верстатів.

У рамках договору про співробітництво з кафедрою КВ та М фірма "Хайденхайн" передала кафедрі безкоштовно п'ять пристроїв для програмування на верстатах з ЧПК з сучасним програмним забезпеченням і організувала навчання викладачів, що дозволило вже в цьому навчальному році ефективно використовувати це обладнання в навчальному процесі та покращити фахову підготовку наших студентів.

У фірми "Хайденхайн" багаторічна історія та традиції, вона має потужні навчальні комплекси в Німеччині, Росії та інших країнах, завдяки чому не тільки успішно реалізовує продукцію на зовнішніх ринках, але й готує кваліфікованих фахівців для роботи на своєму обладнанні. В Україні фірма "Хайденхайн" працює з фірмою "Гертнер Сервіс Гмбх", яка пропонує послуги у сфері торгівлі та постачання обладнання, матеріалів, запасних частин, інструментів і має свої представництва в Києві та Дніпропетровську.

Наприкінці березня ММІ та кафедру КВ та М відвідали представники фірм "Хайденхайн" та "Гертнер Сервіс Гмбх" Франк Рейбайн, Костянтин Райзінг, Є.О.Скальський та О.Л.Науменко. Відбулася зустріч із завідувачем кафедри професором В.Б.Струтинським та викладачами кафедри.

Франк Рейбайн ознайомив присутніх з останніми розробками компанії  та особливостями підготовки і перепідготовки фахівців відповідного профілю, а Є.О.Скальський – про можливості використання навчальної бази компанії для підвищення кваліфікації викладачів і проведення практики найкращих студентів.

Гості також відвідали комп'ютерний клас, де проводяться заняття з використанням пристроїв фірми "Хайденхайн", ознайомилися з методикою викладання та перспективами практичного використання знань, набутих студентами, а також можливостями розширення освітніх послуг для студентів інших спеціальностей.

Головним результатом зустрічі стала домовленість про поглиблення взаємних зв'язків у галузі науково-технічного співробітництва та освіти: проведення спільних семінарів, конференцій та зустрічей викладачів кафедри і студентів з представниками компанії.

В.А. Ковальов, доцент кафедри КВ та М

Дата події