Раціонально використовувати енергоресурси

Відтоді як у КПІ стартувала програма "Енергоефективні університетські містечка", багато було зроблено і ще більше планується. Тому прес-служба інформаційної кампанії "Бережи energy" вирішила дізнатися, а з чого взагалі усе почалося, розпитати трохи більше про сам проект та його організацію, так би мовити,  глянути на нього зсередини. Для цього ми зустрілися з головним енергоменеджером КПІ Оленою Шевченко, яка погодилася відповісти на наші запитання.

– Як КПІ потрапив до числа учасників проекту?

Засідання Консультативної ради та Комітету ВР з питань інформатизації суспільства

Спільне засідання Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді України (голова – академік М.З. Згуровський) та народних депутатів – членів Комітету ВР України з питань науки і освіти відбулося 22 січня в НТУУ «КПІ». У його роботі взяли участь, зокрема, Ю.І.

НТУУ “КПІ” у світовому Web-рейтингу

Складання різноманітних рейтингів – надзвичайно популярна справа в усьому світі. Конкуренція зростає, інформація поглинає, а стислий список “найкращих” дозволяє заощадити час, а відповідно й гроші.

BEST відкриває Європу

Листопад – майже літо поблизу румунської Констанци. Саме там, на березі Чорного моря, цього року проходила зустріч президентів BEST – Board of European Students of Technology. Ця міжнародна студентська організація діє з 1989 року, і ось уперше в її генеральних зборах брали участь студенти КПІ.

Москалюк Володимир Олександрович

Москалюк Володимир Олександрович – професор кафедри фізичної та біомедичної електроніки, кандидат технічних наук – народився 10 лютого 1939 р.

Перемоги маркетологів

Наприкінці 2008 року прийшло радісне повідомлення про те, що випускниця кафедри промислового маркетингу ФММ Олександра Микало стала дипломанткою ІV Всеросійського конкурсу “Краща студентська дипломна робота у галузі маркетингу”.

Відкрито аудиторію ім. В.Н.Гриднєва

Нещодавно наукова спільнота України відмітила 100-річчя від дня народження академіка В.Н.Гриднєва – визначного вченого та педагога, талановитого організатора науки і вищої освіти України, ректора КПІ (1952-55 рр.), засновника підготовки в КПІ фахівців за спеціальністю “Фізика металів”, академіка-