Горобець Світлана Василівна - очільник кафедри біоінформатики

Кожен співробітник університету творить його історію, вкладає у розвиток цього великого організму свою енергію, свої наукові та викладацькі здобутки, будучи клітиною, що пульсує і дає життя Київській політехніці. Прихід у 2004 р. до КПІ нині професора, д.т.н.

Фестиваль авторської пісні НТУУ “КПІ” “Точка зору” [2009]

У Малому залі ЦКМ 3 грудня пройшов Відкритий фестиваль авторської пісні НТУУ “КПІ” “Точка зору”, організаторами якого були НТУУ “КПІ”, департамент навчально-виховної роботи, Клуб авторської пісні “ЕХО” ЦКМ НТУУ “КПІ”. Фестиваль зібрав піснярів з київських університетів: НАУ, МАУП, НМУ ім.

Комплемент – запорука здоров’я [поради  лікаря]

Ще в минулому сторіччі великий учений-фізіолог І.І.Мечніков описав один із компонентів – носіїв природного імунітету – так званий комплемент. Якщо в крові людини достатньо захисної речовини-комплементу, то вона надійно захищена від інфекційних захворювань, а якщо і захворіє, то швидше видужує.

Міжнародний семінар з енергозбереження

7 грудня 2009 року в нашому університеті на базі ІЕЕ пройшов організований НТУУ «КПІ» і Українсько-японським центром НТУУ «КПІ» міжнародний семінар «Передові Японські технології з енергозбереження», у якому взяли участь японські фахівці з енергозбереження, вчені-енергетики і представники промисло

Співпраця з НАН України

Однією із нових форм роботи новоствореної Координаційної ради комплексної міждисциплінарної науково-технічної програми НТУУ «КПІ» «Нові матеріали і технології», керівником якої нещодавно призначений член-кореспондент НАН України проф. С.І.

Глобус місяця [історія досліджень супутника Землі]

У Відділі авіації і космонавтики Державного політехнічного музею при НТУУ “КПІ”, де представлено зразки і моделі зразків авіаційної і космічної техніки, є експонат, який, здається, потрапив сюди випадково. Це – великий (півтора метра в діаметрі) глобус Місяця.

Книгарня у першому корпусі

Книгарню, у якій представлено майже всі видання авторів – викладачів НТУУ «КПІ», – тепер можна відвідати у першому корпусі!