Студентська звітно-виборча конференція: 15.10.09

15 жовтня 2009 р. в ЦКМ відбулася звітно-виборча конференція студентів НТУУ «КПІ», у якій взяли участь 340 делегатів з 416 обраних від факультетів. Були присутні представники адміністрації НТУУ “КПІ”, Студентської ради міста Києва, Національного студентського союзу та ряду ВНЗ міста Києва.

На шляху до інноваційної економіки - Міжнародний круглий стіл

1 жовтня в Національному університеті харчових технологій пройшов Міжнародний круглий стіл «Створення та функціонування інноваційних кластерів», організований МОН України та Німецьким товариством технічного співробітництва.

Підвищувати якість видань

Навчальна й навчально-методична література потребує серйозної додрукарської підготовки, зокрема рецензування та експертизи рукописів, їх технічного й літературного редагування.

В нашому університеті відпрацьована чітка послідовність проходження навчальних видань. На початку робота розглядається на засіданні кафедри, далі – на навчально-методичній раді інституту або факультету. Наступний етап – розгляд рукопису на засіданні експертної ради з навчальних видань (ЕРНВ), рекомендації якої затверджуються Методичною радою університету.

У дружбі з Політехнікою Варшавською

Дедалі міцнішають творчі зв'язки між політехнічними університетами Києва та Варшави, які є ровесниками, адже понад сто років тому були засновані одним указом царя Миколи ІІ. Нещодавно делегація кафедри фізики металів Київської політехніки повернулася з Польщі.

Спільно з Політехнікою Вроцлавською [науково-педагогічне стажування]

Активно розвивається співробітництво між Механіко-машинобудівним інститутом НТУУ “КПІ” та Інститутом конструкції і експлуатації машин Політехніки Вроцлавської (Республіка Польща). У рамках цієї співпраці к.т.н., доцент кафедри динаміки і міцності машин та опору матеріалів Б.О.Яхно в 2008 р.

На ФЛ говорять польською

«Скількома мовами ти володієш, стільки разів ти людина». Ці слова є певним девізом на факультеті лінгвістики НТУУ «КПІ».

Котляревський Іван: “Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди”

Іван Котляревський – гордість України. Без нього ми не мали б Тараса Шевченка, а без Шевченка чи ми б існували на світі як нація! Олена Пчілка порівнювала Івана Котляревського з першою весняною квіткою, що змарнілу землю звеселяє, з найпершою ластівкою, що “весну нам принесла”, з першою зорею, яка “у добу безпросвітну” у небі стиха засіяла.

Співпраця з компанією NetCracker

З 1993 року міжнародна компанія NetCracker Technology успішно розробляє та впроваджує системи операційної підтримки (OSS) для постачальників послуг зв’язку, корпорацій і урядових організацій.