Семінар ЮНЕСКО з дистанційної освіти

Міжнародний семінар “Дистанційна освіта: організація, підготовка кадрів, технології навчання та інформаційно-аналітична підтримка”, який проводився в рамках проекту ЮНЕСКО “База даних для осіб, що приймають рішення у сфері відкритої та дистанційної освіти”, відбувся 1-2 грудня в НТУУ “КПІ”.

В центрі уваги – підготовка менеджерів

Нещодавно відбулося чергове засідання секції “Менеджмент у виробничій сфері” Науково-методичної комісії з менеджменту Міністерства освіти і науки України. Очолює зазначений напрям декан ФММ, д.е.н., професор В.Г. Герасимчук.

Викладати іноземні мови по-сучасному

Пошук ефективних методик навчання іноземних мов турбує з давніх часів і науковців, і викладачів, і студентів. Суспільний запит сьогодення та курс України на євроінтеграцію додають нових аспектів цій проблемі, серед яких вирізняються своєю важливістю такі:

Вище неба у клубі дельтапланерного спорту КПІ “Альтаїр”

“...Апарат занесли на вершину схилу. Я й досі не усвідомила, що почувала в той момент, коли стояла й готувалася до розбігу. Можливо, щастя й радість, можливо, страх. Знала тільки, що мені цього дуже хотілося, і розуміла, що зараз повинно відбутися щось дуже важливе для мене.

Одного разу... З життя видатних науковців...

Англійська королева Анна одного разу відвідала знамениту Гринвіцьку обсерваторію. Королева була неприємно вражена, коли дізналася, яку маленьку платню отримує директор обсерваторії, і забажала збільшити оклад директора.