КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Національної соціальної сервісної служби України (Нацсоцслужба) на чолі з її головою Василем Луциком.

З гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректори Олексій Жученко та Анатолій Мельниченко, співробітники факультету соціології і права Юрій Перга, Роман Богачев і Ольга Потіщук.

Учасники зустрічі обговорили перспективи співпраці між Нацсоцслужбою і КПІ ім. Ігоря Сікорського та питання налагодження зв'язків з іншими зацікавленими третіми особами, після чого Василь Луцик і Михайло Згуровський підписали меморандум про співпрацю Служби та університету. Реалізація положень цього документа відбуватиметься шляхом сприяння залученню випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського до програм професійного розвитку працівників галузі та підвищення їхньої кваліфікації, організації проходження стажувань студентів університету у відповідних структурах, обопільної участі сторін у науково-практичних проєктах, навчальних програмах тощо. У межах співпраці передбачено також проведення волонтерської діяльності, забезпечення заходів протидії насильству і надання якісних соціальних послуг громадянам України.

Василь Луцик акцентував увагу присутніх на необхідності підготовки фахівців, які вмітимуть виконувати широке коло завдань, зокрема й у забезпеченні протидії домашньому та сексуальному насильству. Передбачається проведення спільних навчальних програм і наукових досліджень Нацсоцслужбою та факультетом соціології і права університету. Доцентка кафедри філософії цього факультету Ольга Потіщук підкреслила, що робота відбуватиметься у різних напрямах: гендерна рівність, протидія насильству в рамках сім'ї, допомога дітям, бездомним та інші проблеми, які нині постають перед нашою державою й суспільством.

Довідково: Нацсоцслужба України – центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів України через Міністра соціальної політики, і який реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Київська політехніка спільно з Національною соціальною сервісною службою України розвиватимуть соціальний захист населення в умовах війни.

У межах співпраці передбачено волонтерську діяльність, протидію насильству й надання якісних соціальних послуг громадянам України.

Дата події