На кафедрі акустичних та мультимедійних електронних систем факультету електроніки Київської політехніки почала працювати нова навчально-наукова лабораторія електронних безпроводових охоронних систем Ajax Systems. Ідея та реалізація проєкту належить засновникові компанії Ajax Systems Олександру Конотопському. Колишній студент КПІ ім. Ігоря Сікорського, як і значна частина фахівців компанії, досягнувши успіху в бізнесі, вирішив віддячити альма-матер не лише матеріальним, а й освітньо-науковим ресурсом:

«Наша компанія народилася завдяки талановитим інженерам, яких виховала українська інженерна школа. Все наше майбутнє пов’язане з людьми — в людей потрібно вкладати гроші, тоді вони швидше стають крутими спеціалістами. І це наша соціальна відповідальність, яка проходить червоною лінією крізь нашу справу й наш бізнес. Ми з командою вирішили, що хочемо принести в університети технології, які нині доступні нашій компанії. Тут стоїть обладнання, яке Ajax Systems використовує для розробок електроніки. Ми переконані: чимшвидше студенти зануряться в середовище реальних розробок, тим успішніше надалі складеться їхня кар’єра».

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський під час відкриття лабораторії, зазначив, що Ajax Systems, інвестуючи в людський капітал, демонструє якісно новий сучасний підхід, що його застосовують в розвинених країнах світу:

«Філософія Ajax Systems має стати важливим прикладом для багатьох інших представників сучасного бізнесу, особливо тих, які навчалися у нас. Тоді університет швидко підійматиметься й випускники, які виходитимуть звідси, будуть успішнішими, а економіка країни ставатиме потужнішою. Ми будемо намагатися робити все, щоб ви отримали найкращих фахівців, адже ваш успіх на ваших ринках — це успіх економіки України».

Окрім технічного обладнання, фахівці Ajax Systems надали й навчальні програми, які розробили в рамках дуальної форми здобуття вищої освіти. Завідувач кафедри АМЕС ФЕЛ КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Найда розповів, що курси викладатимуть спільно кафедра та Ajax Systems:

«Здобувачі подвійного диплома, бакалаври й магістри, матимуть можливість навчатися за двома сертифікатними програмами: „Електронні безпроводові охоронні системи та засоби Інтернету речей“ і „Програмно-апаратні комплекси захисту приміщень“. Загалом це 1500 годин підготовки».

У планах засновників Ajax Systems облаштувати сучасні лабораторії на інших факультетах КПІ й створити центр компетенції Інтернету речей, доступний усім студентам, дотичним до електроніки, з низькорівневим і високорівневим програмуванням.

Довідка: Ajax Systems — міжнародна технологічна компанія, що розробляє бездротові системи безпеки. Має власне виробництво повного циклу. Головний офіс і виробничі потужності розташовані в Україні. Вже п’ять років компанія демонструє кратне зростання як у чисельності команди, так і в кількості користувачів у всьому світі.

Дата події