18 квітня 2018 року в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу дводенна V Міжнародна науково-технічна та навчально-методична конференція «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18».

Конференція проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України.

Участь у відкритті конференції взяли її співголови – директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ) КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Денисюк, старший викладач ІЕЕ кандидат технічних наук Юрій Веремійчук – та численні науковці з багатьох вишів України.

Метою конференції є всебічний аналіз сучасних аспектів енергоефективності, енергетичного менеджменту й енергозбереження, демонстрація наукових досягнень і пошуку нових рішень щодо проблем енергоефективності й енергозбереження в різних галузях, а також їх практичне застосування на сучасному етапі розвитку енергетичних систем України й у сучасних умовах розвитку вищої освіти у сфері енергетичного менеджменту.

V Міжнародну науково-технічну та навчально-методичну конференцію «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18» присвячено науковим, технічним, економічним і навчально-методичним проблемам побудови ефективних систем енергетичного менеджменту, які дають змогу підвищити енергетичну ефективність функціонування енергетичного сектора України, реалізувати політику енергоефективності та енергозбереження підприємств, організацій та установ.

Конференція працюватиме за такими науково-технічними напрямами: законодавчі та нормативно-правові питання енергозбереження й енергоефективності; методологічні основи моніторингу та керування ефективністю використання палива й енергії; сучасні системи енергетичного менеджменту; інтелектуальні енергетичні системи Smart Grid та енергетичний менеджмент; інтегровані системи енергетичного менеджменту; енергетичний менеджмент у системі керування підприємством і галузями економіки; планування ресурсів підприємства відповідно до керування енергоефективністю; безпека енергетичних і промислових підприємств; екологічні питання енергетики та комплексний підхід до використання енергоресурсів; прикладні організаційно-технічні й економічні питання (кращі практики) систем енергетичного менеджменту. Окрім того, її учасники розглянуть і навчально-методичні питання: методологія формування змісту навчального процесу у сфері енергоефективних технологій та енергетичного менеджменту; сучасне методичне, наукове та навчально-лабораторне устаткування по забезпеченню фундаментально-фахової та практичної підготовки енергоменеджерів.

На фото: виступає директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ) КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Денисюк

Друге інформаційне повідомлення. [17-19.04.2018] V Міжнародна конференція «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18»

V Міжнародна конференція «Енергетичний менеджмент»ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Запрошуємо Вас взяти участь у V-й Міжнародній науково-технічній, навчально-методичної конференції «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18», яка буде проходити з 17 по 19  квітня 2018 року за наступним графіком:

18 квітня (Середа) 2018 року
з 10.00 год. - 17.00 год.
з 14.00 год. - 17.00 год.
ВІДКРИТТЯ КОНФЕРЕНЦІЇ
Урочисте пленарне засідання
Зал вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського корпус №1 (пр. Перемоги, 37)
 
 
ПАНЕЛЬ - ОБГОВОРЕННЯ
Результати енергетичного обстеження
Соціальних закладів солом’янського району м. Києва
Ауд. № 309а, корп. № 22, ІЕЕ, КПІ ім. Ігоря Сікорського, (вул. Борщагівська, 115)
19 квітня (Четвер) 2018 року
з 10.00 год. – 17.00 год СЕКЦІЙНІ ЗАСІДАННЯ:
1. Менеджмент енерговикористання
2. Екологічні аспекти та підходи до використання енергоресурсів
Ауд. № 310, корп. №22,
ІЕЕ,КПІ ім. Ігоря Сікорського, 
(вул. Борщагівська, 115)
3. Інноваційні методи та технології підвищення енергоефективності
Ауд. № 316, корп. №22,
ІЕЕ,КПІ ім. Ігоря Сікорського, 
(вул. Борщагівська, 115)

Програма проведення конференції в додатку.

Перше інформаційне повідомлення. V Міжнародна конференція «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18»

Міжнародна конференція «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18»

Конференція проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України.

V Міжнародна науково-практична та навчально-методична конференція «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку – PEMS’18» присвячена науковим, технічним, економічним і навчально-методичним проблемам побудови ефективних систем енергетичного менеджменту, які дають змогу підвищити енергетичну ефективність функціонування енергетичного сектора України, реалізувати політику енергоефективності й енергозбереження підприємств, організацій та установ.

Мета конференції: всебічний аналіз сучасних аспектів енергоефективності, енергетичного менеджменту й енергозбереження, демонстрація наукових досягнень і пошуку нових рішень щодо проблем енергоефективності й енергозбереження в різних галузях, а також їх практичне застосування на сучасному етапі розвитку енергетичних систем України й у сучасних умовах розвитку вищої освіти у сфері енергетичного менеджменту.

НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ

Науково-технічні:

  1. Законодавчі та нормативно-правові питання енергозбереження й енергоефективності.
  2. Методологічні основи моніторингу та керування ефективністю використання палива й енергії.
  3. Сучасні системи енергетичного менеджменту.
  4. Інтелектуальні енергетичні системи Smart Grid та енергетичний менеджмент.
  5. Інтегровані системи енергетичного менеджменту.
  6. Енергетичний менеджмент у системі керування підприємством і галузями економіки.
  7. Планування ресурсів підприємства відповідно до керування енергоефективністю.
  8. Безпека енергетичних і промислових підприємств.
  9. Екологічні питання енергетики та комплексний підхід до використання енергоресурсів.
  10. Прикладні організаційно-технічні й економічні питання (кращі практики) систем енергетичного менеджменту.

Навчально-методичні:

  1. Методологія формування змісту навчального процесу у сфері енергоефективних технологій та енергетичного менеджменту.
  2. Сучасне методичне, наукове та навчально-лабораторне устаткування по забезпеченню фундаментально-фахової та практичної підготовки енергоменеджерів.

ТЕРМІНИ

до 01 квітня 2018 р.

Реєстрація (прийом заявок і тез конференції)

до 06 квітня 2018 р.

Повідомлення про включення до програми конференції

до 10 квітня 2018 р.

Сплата організаційного внеску

Адреса організаційного комітету конференції

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Інститут енергозбереження та енергоменеджменту.

03056, Україна, м. Київ, вул. Борщагівська, 115/3, корпус 22, к. 315, тел./факс +380 44 204-85-14;

e-mail: pems[at]kpi.ua, сайт: http://pems.kpi.ua

Долучення Розмір
Програма PEMS 18 (585.41 КБ) 585.41 КБ
Ukr-Informacijne-povididomlenia_-konf_PEMS-2018.pdf (429.48 КБ) 429.48 КБ
Eng-Informacijne-povididomlenia_-konf_PEMS-2018.pdf (573.41 КБ) 573.41 КБ
Rus-Informacijne-povididomlenia_-konf_PEMS-2018.pdf (592.99 КБ) 592.99 КБ
Дата події