Дев'яносто дев'ять команд, що представляють університети восьми країн, зареєструвалися для участі в Тринадцятій міжнародній студентській олімпіаді з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова «KPI-OPEN 2018», яка стартувала 3 липня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

В КПІ ім. Ігоря Сікорського проходитимуть і обидва тури олімпіади. Під час цього триденного цифрового марафону кращі молоді програмісти з кількох країн уже втринадцяте змагатимуться за «Кришталеву вежу» – головний приз цього міжнародного турніру з програмування.

Організатором олімпіади виступив КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Міністерства освіти і науки України та Кібернетичного центру Національної академії наук України.

Учасників олімпіади «KPI-OPEN 2018» привітали проректор з навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Петро Киричок, заступник директора Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України член-кореспондент НАНУ Олександр Хіміч, директор освітніх програм компанії EPAM Systems в Україні Максим Почебут та заступник голови журі олімпіади, заступник директора Інституту космічних досліджень НАН України, професор кафедри інформаційної безпеки Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського Наталія Куссуль.

Як і в будь-якому іншому турнірі з програмування, головна мета олімпіади – визначити серед її учасників найсильніших. Зважаючи на те, що на старт виходять студенти, не менш важливим є також завдання навчити їх працювати в команді та допомогти їм оцінити власні сили й зрозуміти, в якому напрямі рухатися в подальшому навчанні. Ну і, звичайно, однією з цілей олімпіади є забезпечення розвитку міжуніверситетських зв’язків.

За традицією, організатори олімпіади пропонують учасникам не лише головоломні й, водночас, надзвичайно цікаві задачі, але й різноманітні заходи в рамках її культурної програми: екскурсії по КПІ ім. Ігоря Сікорського та по Києву, відвідування Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського, футбольний турнір тощо.

Не дивно, що за роки проведення ця олімпіада стала однією з головних подій календаря для студентів, які здобувають програмістський фах в університетах України та країн Східної Європи. Але не лише для них, а й для багатьох IT-компаній, які під час її проведення отримують чудову нагоду знайти перспективних співробітників серед зацікавлених майбутньою професією студентів. Тож популярність «KPI-OPEN» постійно зростає – про це свідчить розширення географії та кількості учасників олімпіади. Загальна ж статистика за роки її проведення є такою: участь у «KPI-OPEN» брали 860 команд, 3500 студентів з 15 країн і 165 вишів. Цього року на її старт вийшли представники Естонії, Китаю, Литви, Польщі, Росії, Румунії, Угорщини та, звісно, України.

Спонсорами олімпіади у 2018 році виступила низка відомих компаній: Netсracker Technology, Тренінговий центр , AS AmazonSellers.pro, «Nature Technologies», Креді Агріколь Банк, Альфа-банк, Рекламно-поліграфічне підприємство «КОПИР-ЦЕНТР».

Церемонія нагородження переможців Олімпіади та її закриття відбудеться 7 липня.

Довідково: «KPI-OPEN» – одне з найбільших очних змагань з програмування у світі. Проводиться олімпіада за оригінальними правилами, гармонізованими з міжнародними. Вкупі з відсутністю організаційного внеску це робить її ідеальною платформою для зустрічі молодих програмістів з України та інших країн. З програмою олімпіади «KPI-OPEN 2018» можна ознайомитися на її сайті http://open.kpi.ua.

На фото: учасники олімпіади з її організаторами та своїми тренерами

KPI-OPEN 2018

[2-7.07.2018] KPI-OPEN 2018

З 2 по 7 липня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбудеться тринадцята відкрита міжнародна студентська олімпіада з програмування імені С.А.Лебедєва та В.М.Глушкова.

Докладна інформація публікується на сайті олімпіади - http://open.kpi.ua/

Дата події